search
Teleurstellende hitserie van Netflix is een kijkcijferkanon van jewelste en staat hoog in de top 10
Series / Nieuws

Teleurstellende hitserie van Netflix is een kijkcijferkanon van jewelste en staat hoog in de top 10

Het vierde en laatste seizoen van The Umbrella Academy is voor menigeen een dikke teleurstelling.

Sinds afgelopen donderdag staat het vierde en laatste seizoen van The Umbrella Academy op Netflix. De afronding van de superheldenserie wordt helaas wat mager ontvangen, maar staat wel op plaats twee in de Netflix Top 10.

De Netflix-serie is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van schrijver Gerard Way en tekenaar Gabriel Bá, uitgegeven door Dark Horse Comics. Waar de eerste seizoenen goed 'Fresh' zijn op de Tomatometer, valt het percentage van het afrondende seizoen flink tegen.

Domper


Het vierde seizoen kreeg slechts zes afleveringen, terwijl de eerdere seizoenen steeds uit tien afleveringen bestonden. De Tomatometer stond bij seizoen 2 en 3 nog op 91 procent, maar het nieuwste seizoen komt niet verder dan 57 procent.

Nog teleurstellender is de publieksscore op Rotten Tomatoes. De Audience Score staat op slechts 18 procent. Overigens werd de neerwaartse spiraal al met seizoen 3 ingezet. De publieksscore van het voorgaande seizoen staat op 55 procent.

"Chaotisch"


"Het vierde seizoen van The Umbrella Academy brengt de groep weer bij elkaar voor een laatste, chaotische race naar de finish. Het gooit roet in het eten van de serie, maar biedt nog steeds een aantal mooie, aangename accenten," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.



De complete serie staat nu op Netflix. De synopsis: Zes broers en zussen met bijzondere krachten worden herenigd door hun vaders dood. Ze onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij teleurgesteld in de latere afleveringen van The Umbrella Academy?

  • Ja, valt steeds meer tegen

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, prima serie

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen