search
Deze Scandinavische serie gaat Netflix in 2025 helemaal veroveren
Series / Specials

Deze Scandinavische serie gaat Netflix in 2025 helemaal veroveren

'The Glass Dome' is een nieuwe Zweedse misdaadserie die volgend jaar uitkomt op Netflix.

De voorbije jaren zijn er heel wat goede Scandinavische series uitgekomen op Netflix. Vooral hun misdaadseries zijn bijzonder goed. Denk maar aan The Chestnut Man, The Killing en Snabba Cash. En het zal niet snel stoppen, want volgend jaar komt er een volgende Scandinavische misdaadserie aan op Netflix.

Die serie is The Glass Dome, een Zweedse misdaadserie, getiteld Glaskupan in het Zweeds. Hoewel er nog niet veel bekend is over de serie, belooft The Glass Dome spannende verhalen en complexe personages, met als doel het publiek te boeien met een intrigerend uitgangspunt. Hier is wat we wel al weten over The Glass Dome.

Verhaal


De serie zou gedragstherapeut en criminoloog Lejla volgen, die terugkeert naar een klein dorpje in Zweden, een plek waar ze ooit door een onbekende dader gevangen werd gehouden.

Het is ook haar pensioenbestemming, samen met haar partner, de voormalige politiechef Valter. Al snel begint het stel te onderzoeken wat er is gebeurd met een meisje dat op mysterieuze wijze is verdwenen.

Mysterie


Vijf namen zijn voorlopig bekend van acteurs die te zien zullen zijn in The Glass Dome. Dat zijn Léonie Vincent, Johan Hedenberg, Johan Rheborg, Farzad Farzaneh en Ia Langhammer. Welke rol ze zullen spelen, is nog niet bekend, wie dus Lejla en Valter zal spelen ook niet.



The Glass Dome zal naar verwachting elementen van mysterie en drama combineren, wat resulteert in een verhaal dat kijkers op het puntje van hun stoel houdt. Met een focus op ingewikkelde plotwendingen en diepgaande karakterontwikkeling, streeft The Glass Dome ernaar zich te onderscheiden binnen het misdaaddrama-genre.

Spanning


De titel van de serie suggereert een setting of scenario dat mogelijk hoge inzetten en intense controle met zich meebrengt, wat de anticipatie en mysterie rondom de serie vergroot.



Fans van series zoals Broadchurch en Line of Duty zullen waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in The Glass Dome, aangezien het belooft de spanning en complexiteit te bieden die misdaaddrama's zo boeiend maken. The Glass Dome komt volgend jaar uit op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen