search
Eerste recensies seizoen 3 van dramaserie 'Industry': opvolger van 'Succession' of grote flop?
Series / Featured

Eerste recensies seizoen 3 van dramaserie 'Industry': opvolger van 'Succession' of grote flop?

Zijn critici groot fan van seizoen 3 van Industry of juist niet?

Dramaseries zijn vaak een 'hit or miss'. Sommige series zijn nét iets over the top, terwijl andere in onnodig drama blijven hangen. Hoe zit dat eigenlijk met de Brits-Amerikaanse dramaserie Industry? Critici op Rotten Tomatoes geven hun mening over het derde seizoen.

Industry is een Brits-Amerikaanse serie uit 2020 en is gemaakt door Mickey Down en Konrad Kay. Dit is niet de eerste keer dat zij samenwerken. Beiden zijn namelijk bekend vanwege hun werk aan The Avengers en Gregor.

Rotten Tomatoes


De serie gaat over een groep afgestudeerden die strijden om een baan bij de investeringsbank Pierpoint in Londen. De kandidaten zijn echter niet te vergelijken met elkaar en proberen ieder een deel van hun verleden te verbergen.

Zowel seizoen één als seizoen twee is goed ontvangen door critici. Is het de serie gelukt om deze positieve lijn door te zetten? Zeker! Seizoen drie van Industry krijgt namelijk een fantastische score van 95% op Rotten Tomatoes. Ook het kijkerspubliek beloont de serie met een hoge 92% (op het moment van schrijven).

Goede opvolger van Succession


Criticus Barry Hertz van Globe and mail waarschuwt in zijn recensie dat Industry zeker niet voor iedereen is. "Maar voor degenen die hunkeren naar een smerige serie die de ondeugden van de rijken beschrijft, is de serie goed." Hij vervolgt dat Industry gezien kan worden als de jongere opvolger van Succession.



Ook criticus Valentina Morillo van El Español is zeer enthousiast: "Het eerste seizoen was goed, het tweede uitstekend en het derde is buitengewoon. Als de beste delen van Succession en Mad Men samenkwamen om de perfecte serie van dit decennium te creëren, hun Gen Z-dochter, dan zou het Industry zijn."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar Industry? Stream de serie dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen