search
Eerste recensies spannende thriller 'Lady in the Lake': een grote hit of een dikke teleurstelling?
Series / Featured

Eerste recensies spannende thriller 'Lady in the Lake': een grote hit of een dikke teleurstelling?

Grimmige thriller Lady in the Lake krijgt hoge scores van critici door het fantastische acteerwerk.

De miniserie Lady in the Lake is een nieuwe Amerikaanse drama en thriller. Is deze serie de moeite waard om te kijken of kan je beter iets anders opzetten? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun mening gegeven.

Lady in the Lake is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Lippman uit 2019. Enkele jaren later nam maker en schrijfster Alma Har'el de taak op zich om het project te verfilmen.

Rotten Tomatoes


Lady in the Lake speelt zich af in de jaren 60 in Baltimore en volgt Maddie Scwartz (Natalie Portman), een Joodse huisvrouw. Ze raakt geobsedeerd door de mysterieuze dood van Cloe Johnson (Moses Ingram). Door deze obsessie brengt ze echter iedereen van wie ze houdt in gevaar.

Deze grimmige thriller krijgt een fantatsische score van critici op Rotten Tomatoes. Zij geven de serie namelijk 77%. Ook het kijkerspubliek is zeer enthousiast en beloont de serie met een stevige 72% (op het moment van schrijven).

Geweldig acteerwerk


Volgens Ronda Racha Penrice van TheWrap tilt het acteerwerk van Ingram de serie op een hoger niveau: "Gelukkig vertelt Cleo, dankzij een geweldige prestatie van Ingram, haar eigen verhaal met een kracht die zelden op tv is gezien voor een vrouw die zoveel kansen tegen haar heeft."



Het acteerwerk van Portman wordt echter zeker niet over het hoofd gezien. Zo schrijft Carla Meyer van San Francisco Chronicle: "Lady in the Lake bevestigt wat de film May December uit 2023 suggereerde over Portman: dat de vriendelijke voormalige kindster haar ware talent vindt in het spelen van vrouwen met geheimen – en soms zelfs geheime agenda’s."

Apple TV+


Ben je nieuwsgierig geworden naar Lady in the Lake? Stream de serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen