search
Hoe gaat het nu met de altijd opvallende 'Lorelai Gilmore' uit 'Gilmore Girls'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de altijd opvallende 'Lorelai Gilmore' uit 'Gilmore Girls'?

Lauren Graham kennen we allemaal uit 'Gilmore Girls', maar wat heeft ze daarna allemaal gedaan?

Gilmore Girls is sinds het begin van de serie een favoriet van velen. Het is inmiddels al 15 jaar geleden dat de serie ten einde kwam. Hoe zou het nu gaan met hoofdrolspeelster Lauren Graham?

Graham werd geboren in Hawaii in 1967. Ze groeide op bij haar vader in Virginia en New York, en begon op de middelbare school al met acteren. In 1995 verhuisde ze naar Hollywood, waar ze haar acteercarrière begon in commercials.

Lorelai Gilmore


Tussen 1996 en 1997 was Graham als gastrol te zien in verschillende series te zien van netwerk NBC, waaronder Seinfeld, Caroline in the City en 3rd Rock from the Sun. Haar echte doorbraak kwam echter pas in 2000, toen ze haar rol kreeg in Gilmore Girls.

In die serie speelde ze de rol van Lorelai Gilmore, een gevatte vrouw die haar tienerdochter opvoedt in een klein stadje. Vanaf seizoen 7 was ze ook producent van de serie. Gilmore Girls liep tot 2007.

Verdere carrière


Daarna keerde Graham weer terug naar het voornamelijk spelen van gastrollen. Daarnaast maakte ze in 2009 haar Broadwaydebuut in Guys and Dolls en deed ze stemwerk in Cloudy with a Chance of Meatballs.



Vanaf 2010 was Graham te zien in dramaserie Parenthood als Sarah Braverman, een rol die ze zes seizoenen zou spelen. Door de jaren heen was ze ook te zien in verschillende films, waaronder It's Kind of a Funny Story en Max.

A Year in the Life


In 2016 keerde Graham terug in haar rol van Lorelai Gilmore, in de miniserie Gilmore Girls: A Year in the Life. Haar meest recente project was de sportserie The Mighty Ducks: Game Changers in 2021.

Vanaf 2010 had Graham een relatie met acteur Peter Krause. In 2021 werd bekend dat de twee na 11 jaar uit elkaar gingen. Bekijk Gilmore Girls op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij destijds Gilmore Girls gekeken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen