search
Dit briljante detail in de '80-serie 'The A-Team' is niemand ooit opgevallen
Series / Specials

Dit briljante detail in de '80-serie 'The A-Team' is niemand ooit opgevallen

In de openingscredits van een aflevering van 'The A-Team' zit een grap over een andere bekende franchise.

Een van de hoofdrollen in The A-Team wordt gespeeld door Dirk Benedict. Hij speelt in de actieserie de rol van Templeton "Faceman" Peck. Maar Benedict is ook bekend door zijn rol in de originele Battlestar Galactica-serie. In The A-Team is er een leuke crossover te zien tussen beide series.

Van 1978 tot 1979 speelde Benedict in de originele serie van Battlestar Galactica de rol van luitenant Starbuck voordat hij de rol van Faceman zou spelen in The A-Team. Beide series werden gemaakt door Glen A. Larson en waren een succes. Zo is The A-Team een van de beste series uit de jaren 90 en Battlestar Galactica ontwikkelde een cultstatus en groeide uit tot een uitgebreide mediafranchise.

Cylon


In de openingscredits van een aflevering van The A-Team, die zich gedeeltelijk afspeelt op een Universal Studios-lot, is er een leuke crossover te zien tussen The A-Team en Battlestar Galactica. Dit gebeurde in de elfde aflevering van seizoen 2, getiteld Steel.

In de scène zie je een Cylon, een van de slechteriken uit Battlestar Galactica, langs een verbaasd kijkende Faceman wandelen. Het verschijnen van een Cylon uit de originele Battlestar Galactica in deze openingscredits van The A-Team was niet gepland. Dit optreden was eerder een inside joke die uiteindelijk in The A-Team zelf terechtkwam.

Grap


Het verschijnen van de Cylon in de openingscredits van The A-Team is geheel te danken aan Benedict. Volgens een interview dat Benedict in 2012 gaf, was de acteur aanvankelijk van plan om de crossover als een eenmalige inside joke te gebruiken. Hij legde uit:



"Ik neem de volledige verantwoordelijkheid en eer voor dat idee. We filmden The A-Team eigenlijk nooit op in een studio, maar af en toe waren we bij Universal omdat het een Universal-serie was. We waren altijd op locatie, maar voor deze ene aflevering filmden we op het terrein, en daar liep een Cylon voorbij van de tour die ze deden. Ik zag hem en ging naar de regisseur en zei: 'Oh, oh, oh! Voordat we met deze volgende scène beginnen, laat die Cylon gewoon voor mij langs lopen.' 'Oh, waarom?' Ik zei: 'Nee, gewoon, ik heb een idee.' Wat ik deed, was gewoon naar hem kijken alsof ik dacht: 'Ken ik jou niet?' En toen gingen we verder met de scène, gewoon als een grap."

Benedict's titelmontage


Natuurlijk zorgde de kleine grap die Benedict had opgezet ervoor dat de makers van The A-Team genoeg vermaakt waren om het moment in de openingscredits op te nemen, waarbij de clip werd gebruikt als onderdeel van Benedict's titelmontage.



Gezien de uiteenlopende aard van Battlestar Galactica en The A-Team is het duidelijk dat het korte moment waarop Faceman een Cylon tegenkomt niet bedoeld is als een soort crossover tussen beide series, maar gewoon als een leuke verwijzing naar Benedict en Larson's andere werk.

Kijken?


Zin om The A-Team te zien? De complete serie met vijf seizoenen kijk je op Prime Video. Of wie weet heb je The A-Team thuis als Dvd-box liggen. Beide seizoenen van Battlestar Galactica uit 1978 kan je ook bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij kijken naar een nieuwe The A-Team serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen