search
Klassieke filmfranchise krijgt een animatieserie op Netflix
Series / Nieuws

Klassieke filmfranchise krijgt een animatieserie op Netflix

Na de aankondiging in 2022 is er eindelijk uitsluitsel: de animatieserie heeft het groene licht gekregen.

Variety komt met een heuglijk bericht: Ghostbusters wordt een animatieserie op Netflix! De plannen voor deze serie lagen er al een tijdje en Jason Reitman, Gil Kenan en Eliott Kalan zijn er helemaal klaar voor als we de berichten mogen geloven.

De serie krijgt dezelfde toon als de originele vier 'Ghostbuster'-films, waarbij de reboot van 2016 buiten beschouwing wordt gelaten. De inhoud van het verhaal is momenteel nog niet bekend.

Slecht ontvangen reboot


De filmserie is in 2021 weer opgepakt, nadat eerdere plannen niet doorgingen. Hoofdrolspeler Bill Murray had niet echt zin in een vervolg en Harold Ramis, die Egon Spengler speelde, overleed in 2014.

In eerste instantie werd er een 2016 een reboot gemaakt, met onder andere Chris Hemsworth en Melissa McCarthy. Deze werd echter slecht ontvangen, waardoor besloten werd om het originele verhaal weer voort te zetten. Ghostbusters: Afterlife werd in 2021 gemaakt en deze werd vervolg door Ghostbusters: Frozen Empire (2024).

Overig


De makers van deze twee recente films, Jason Reitman en Gil Kenan, zijn bij de animatieserie betrokken als uitvoerend producent. Deze taak delen zij met Elliot Kalan. De serie zal waarschijnlijk in 3D gemaakt worden, waarbij nog geen details over het verhaal zijn bekendgemaakt.



Je kunt alle vier 'Ghostbusters'-films bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen