search
Update over seizoen 3 geeft hoop na controversiële seizoensfinale 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Update over seizoen 3 geeft hoop na controversiële seizoensfinale 'House of the Dragon'

Gaat het geduld van de kijkers dan eindelijk beloond worden in seizoen 3?

Het is inmiddels alweer ruim een week geleden dat seizoen 2 van House of the Dragon tot een einde kwam. Net zoals de rest van het seizoen oogste ook de seizoensfinale gemengde reacties.

Op IMDb scoort slotepisode The Queen Who Ever Was een lauwe 6.3, terwijl op Rotten Tomatoes de score een zeer gemiddelde 50% is. De 'critics consensus' op die laatste website is ''De finale was meer een grom dan de brul die kijkers verwachtten, een bittere anticlimax die zorgt dat het seizoen meer aanvoelt als een 'tease' voor wat gaat komen dan als een traktatie''.

Vuur & Bloed


Veel Westeros-fans hadden duidelijk gehoopt op meer vuur en bloed in de finale. Dat de vurige climax ontbrak komt waarschijnlijk doordat het seizoen door HBO werd ingekort van 10 naar 8 afleveringen. Het spektakel van de laatste twee episodes ontbrak daardoor in seizoen 2.

In een persconferentie ging showrunner Ryan Condal in op de finale – en op wat kijkers te wachten staat in de toekomst. ''Sorry voor het lange wachten'', zei Condal over de lauwe seizoensfinale. ''Maar we gaan flink scoren met The Battle of the Gullet.''

George R.R. Martin


Daarmee verwijst Condal naar een van de meest spektakelrijke momenten uit Fire & Blood, het boek van George R.R. Martin waar de serie op gebaseerd is. ''We bouwen op naar dat moment, en het gaat heel snel gebeuren in het verhaal. We wilden gewoon de tijd en ruimte hebben om het te doen op een niveau dat fans tof en bevredigend gaan vinden.''



Wil je zelf oordelen over The Queen Who Ever Was? Kijk dan House of the Dragon seizoen 2 op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen