search
Kaskrakers van $825 miljoen veroveren Netflix-kijkers en kapen de top 10 volledig
Films / Nieuws

Kaskrakers van $825 miljoen veroveren Netflix-kijkers en kapen de top 10 volledig

De twee eerste Kingsman-films staan nu bovenaan de Netflix Top 10.

Regisseur Matthew Vaughn was eerder al succesvol met de films Kick-Ass (2010) en X-Men: First Class (2011) toen hij in 2014 met de stevige spionage-actiefilm Kingsman: The Secret Service en later Kingsman: The Golden Circle (2017) opleverde. Beide films hebben flink wat fans, en ze staan nu bovenaan de Netflix Top 10.

De Kingsman-films zijn gebaseerd op de stripboeken van Mark Millar and Dave Gibbons en in 2021 verscheen de derde film in de reeks, de prequel The King's Man en het eerder dit jaar verschenen Argylle was een losstaande spin-off. In de toekomst moeten meer films in de reeks verschijnen.

Kaskrakers


Het gezamenlijke budget van de eerste twee Kingsman-films is met $200 miljoen vrij hoog, maar de wereldwijde bioscoopomzet van ongeveer $825 miljoen was ruimschoots voldoende.

De ontvangst van de eerste film was lekker positief. De Tomatometer van The Secret Service staat op een keurige 75 procent. Het tweede deel The Golden Circle scoort duidelijk minder met 50 procent.

Nu te zien


Mocht je beide films (nog) een keer willen zien? Zowel The Secret Service en The Golden Circle vind je nu op Netflix. Voor The King's Man moet je naar Disney+ en Argylle staat op Prime Video.



De synopsis voor deel één: Een zeer geheime Britse inlichtingendienst rekruteert een jeugdige crimineel, die door een stijlvolle mentor de fijne kneepjes van het vak wordt geleerd.

The Golden Circle


In deze tweede film uit de Kingsman-serie zoeken Eggsy en Merlin de hulp van hun Amerikaanse tegenhanger, Statesman, nadat hun agentschap is aangevallen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wil jij meer Kingsman-films zien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen