search
Deze veelbelovende actiethriller uit 2000 bleek een enorme flop: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze veelbelovende actiethriller uit 2000 bleek een enorme flop: 0% op Rotten Tomatoes

'Saw'-ster Costas Mandylor speelt de hoofdrol in 'Secret Agent Man'.

Secret Agent Man klinkt misschien wel goed, maar de serie was een grote flop. Deze spionageserie liep van 7 maart tot 28 juli 2000 en werd gemaakt door schrijver Richard Regen. De serie werd uitgezonden op de Amerikaanse zender UPN (United Paramount Network), die sinds 2006 niet meer bestaat.

Secret Agent Man zou oorspronkelijk in september 1999 op UPN in première gaan, maar de lancering werd uitgesteld. Dit gebeurde omdat men de producenten meer tijd wilde geven om te werken aan rekwisieten en speciale effecten. Er werden slechts 12 afleveringen geproduceerd en uitgezonden voordat de serie werd geannuleerd vanwege slechte kijkcijfers.

Verhaal


In Secret Agent Man speelt Costas Mandylor de rol van Monk, een avontuurlijke geheim agent, die deel uitmaakt van een team van agenten bestaande uit Holliday, gespeeld door Dina Meyer, en Davis, gespeeld door Dondre Whitfield.

Het team rapporteert aan Brubeck, gespeeld door Paul Guilfoyle. De periodiek opduikende gastschurk is de voormalige agent Prima, gespeeld door Musetta Vander. Alle hoofdpersonages dragen de achternamen van jazzmuzikanten: Thelonious Monk, Billie Holiday, Miles Davis, Dave Brubeck en Louis Prima.

Te voorspelbaar


Hoewel er geen publieksbeoordeling is, gaven de critici van Rotten Tomatoes Secret Agent Man een score van 0%. De critici vonden de serie te voorspelbaar en bijna niet te onderscheiden van andere tv-series met spionagepersonages.



De kritische consensus op de website luidt: "Met stijve acteerprestaties en vol clichés uit het genre, is Secret Agent Man een spionageserie die door kijkers koste wat het kost moet worden afgewezen."

Kijken?


Er was ook kritiek op de dialogen van de serie, die vaak monotoon werden bezorgd en een gebrek aan humor vertoonden. Hoewel de cast de Saw-ster Mandylor omvatte, slaagde de acteur er niet in om de dramatische prestaties te repliceren waarvoor hij al bekend stond.



Wil je Secret Agent Man toch eens zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ooit van deze serie gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen