search
Een van de succesvolste horrorfilms uit 2023 staat aankomend weekend op Netflix
Films / Specials

Een van de succesvolste horrorfilms uit 2023 staat aankomend weekend op Netflix

Vanaf 24 augustus bekijk je de horrorfilm 'Scream VI' op Netflix.

Het komt niet vaak voor dat een franchise zolang succesvol doorgaat, maar Scream doet het: het zesde deel kwam in 2023 uit. En er is goed nieuws, want die film staat binnenkort op Netflix.

Scream VI is, zoals de naam al aangeeft, het zesde deel in de Scream-franchise. De eerste film in de franchise verscheen in 1996. De film is geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett.

Nieuwe aanvallen


De film is een directe sequel op Scream uit 2022, wat betekent dat we dezelfde personages volgen. Scream VI gaat over Sam en Tara en hun vrienden Chad en Mindy. Na de aanvallen die ze hebben overleefd, proberen ze een nieuw leven te beginnen in New York.

Hoewel ze hun best doen om aan hun verleden te ontsnappen, worden ze opnieuw het doelwit van een moordenaar die het Ghostface-masker draagt. De groep moet weer proberen om de identiteit van Ghostface te achterhalen, terwijl ze hun eigen leven beschermen.

Cast


In de film zien we Jenna Ortega als Tara, Melissa Barrera als Sam, Jasmin Savoy Brown als Mindy en Mason Gooding als Chad. Bovendien keren er bekende gezichten uit de originele film terug, waaronder Courteney Cox als Gale Weathers en Skeet Ulrich als Milly Loomis.



Neve Campbell zou eerst ook terugkeren als Sidney Prescott in dit deel van de franchise. In 2022 werd alleen duidelijk dat zij niet meer meedeed aan de film. In haar statement hierover kaartte ze de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op het vlak van salaris in de filmindustrie aan.

Netflix


Vanaf maart 2023 was Scream VI te zien in de Nederlandse bioscopen. En nu is het dan eindelijk zover: de film komt naar Netflix, waar je hem zeer binnenkort kunt gaan streamen.

Scream VI kijk je vanaf zaterdag 24 augustus op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Scream VI: is deze voor jou top of flop?

  • Top

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Flop

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen