search
Alle 12 series van 'The Walking Dead' gerangschikt volgens het IMDb-cijfer
Series / Specials

Alle 12 series van 'The Walking Dead' gerangschikt volgens het IMDb-cijfer

Er zijn al 12 series gemaakt in de 'The Walking Dead'-franchise en hier zijn ze van goed naar slecht.

In 2010 kwam het eerste seizoen van The Walking Dead uit. Sindsdien zijn er heel wat spin-offs en vervolgseries gemaakt. De The Walking Dead-franchise is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks en gaat over een zombie-apocalyps.

De The Walking Dead-franchise speelt zich af in één fictief gedeeld universum en is uitgegroeid tot zeven live-actionseries, met nog een extra serie in ontwikkeling. Het omvat ook een aantal webseries die verband houden met de eerste twee series, The Walking Dead en Fear the Walking Dead. Hier zijn de 12 The Walking Dead-series gerangschikt volgens hun IMDb-cijfer, van goed naar slecht.

The Walking Dead en The Walking Dead: The Ones Who Live


We beginnen met de originele serie, waarmee alles begon: The Walking Dead. Het liep van 2010 tot 2022 gedurende 11 seizoenen. De serie heeft een grote ensemblecast die bestaat uit overlevenden van een zombie-apocalyps die proberen te overleven onder de bijna constante dreiging van aanvallen door zombies, bekend als "walkers".

Het hoofdpersonage in de originele serie, Rick Grimes, kreeg in 2024 zijn eigen spin-offserie met The Walking Dead: The Ones Who Live. Nadat Andrew Lincoln, die Rick Grimes speelde in The Walking Dead, in seizoen 9 vertrok, kwam het idee om hem terug te brengen. Dit gebeurde in The Walking Dead: The Ones Who Live, waarin hij te zien is samen met Danai Gurira en Pollyanna McIntosh die ook hun rol hernamen van de originele serie. Deze serie speelt zich af na The Walking Dead.

The Walking Dead: Daryl Dixon en The Walking Dead: Red Machete


Een ander personage dat zijn eigen spin-offserie kreeg is Daryl Dixon, gespeeld door Norman Reedus. The Walking Dead: Daryl Dixon kwam uit in 2023 en speelt zich af na de originele serie. Het volgt Daryl die in Frankrijk aanspoeld en een manier probeert te vinden om terug naar huis te keren. De serie werd al snel vernieuwd voor een tweede seizoen, die gepland staat om uit te komen in september 2024. Dit tweede seizoen heeft de titel The Walking Dead: Daryl Dixon – The Book of Carol met Melissa McBride die haar rol herneemt als Carol Peletier uit de originele serie. Het werd ook al verlengd voor een derde seizoen.



Naast de televisieseries van The Walking Dead, kwamen er ook webseries uit. Van The Walking Dead kwamen er vier webseries gebaseerd op de serie uit via de website van AMC, waarvan drie zich afspelen voor The Walking Dead: Torn Apart (2011), Cold Storage (2012) en The Oath (2013). De vierde is Red Machete (2017), die zich afspeelt tijdens de apocalyps, voornamelijk tijdens en na de seizoenen 4, 5, 7 en 8 van The Walking Dead. Deze zesdelige webserie vertelt het oorsprongsverhaal van Rick Grimes' rode machete. In de serie spelen onder andere Jose Rosete, Anais Lilit, Sofia Esmaili en Jeff Kober, die zijn rol als Joe opnieuw vertolkt.

The Walking Dead: Dead City en Fear the Walking Dead


We zijn intussen bijna in de helft met op de vijfde plaats The Walking Dead: Dead City. Dit is de eerste vervolgserie van The Walking Dead en werd gemaakt door Eli Jorné. Lauren Cohan en Jeffrey Dean Morgan hernamen hun rollen als Maggie en Negan uit de originele serie. Het volgt Maggie en Negan die naar een post-apocalyptisch Manhattan reizen. Het eerste seizoen van The Walking Dead: Dead City ging in première in 2023 en de serie werd verlengd voor een tweede seizoen, dat gepland staat voor 2025.



Op de zesde plaats vinden we de eerste spin-offserie die gemaakt werd van The Walking Dead. Fear the Walking Dead liep van 2015 tot 2023 gedurende acht seizoenen met een nieuwe groep personages. De eerste drie seizoenen van de serie dienen als prequel en richten zich op een samengesteld gezin dat de begindagen van de zombie-apocalyps meemaakt. De daaropvolgende seizoenen lopen gelijktijdig met de originele serie, waarbij Morgan Jones (Lennie James) uit The Walking Dead een crossover maakt naar de serie.

Fear the Walking Dead: Flight 462 en Fear the Walking Dead: Dead in the Water


Van The Walking Dead zijn er webseries gemaakt en van Fear the Walking Dead ook. Er zijn er in totaal vier gemaakt en twee ervan vind je op de zevende en achtste plaats. Je hebt Fear the Walking Dead: Flight 462, die liep van oktober 2015 tot maart 2016 en zich afspeelt tijdens de derde aflevering van het eerste seizoen van Fear the Walking Dead. Het vertelt het verhaal van een groep passagiers aan boord van een commercieel vliegtuig tijdens de vroegste momenten van de uitbraak.



De andere is Fear the Walking Dead: Dead in the Water, die in première ging op 10 april 2022 en zich afspeelt voor het zesde seizoen van Fear the Walking Dead. De webserie vertelt het verhaal van een bemanning van een onderzeeër die vecht om te overleven, afgesneden van de wereldoppervlakte net op het moment dat de apocalyps begint. De onderzeeër verandert in een door kernenergie aangedreven, door walkers bevolkte doodstrik zonder uitweg.

Fear the Walking Dead: Passage en Tales of the Walking Dead


Na Flight 462 kwam een tweede Fear the Walking Dead-webserie uit, getiteld Fear the Walking Dead: Passage. Het werd uitgebracht van 17 oktober 2016 tot 27 maart 2017 en speelt zich af voor het derde seizoen van Fear the Walking Dead. De webserie volgt Sierra, een bekwame overlevende, die een gewonde vrouw genaamd Gabi helpt terwijl ze proberen een veilig toevluchtsoord te vinden. De serie werd geschreven door Lauren Signorino en Mike Zunic, en geregisseerd door Andrew Bernstein.



Op de tiende plaats vinden we Tales of the Walking Dead, een zesdelige anthologieserie die uitkwam in 2022. Channing Powell, die eerder schreef voor zowel The Walking Dead als Fear the Walking Dead, fungeerde als showrunner. Het is een episodische anthologiereeks die nieuwe en bestaande personages binnen het The Walking Dead-universum toont. De serie zal worden opgevolgd door een nieuwe serie getiteld More Tales from the Walking Dead Universe.

Fear the Walking Dead: The Althea Tapes en The Walking Dead: World Beyond


De vierde webserie die gemaakt werd rond Fear the Walking Dead is The Althea Tapes en vinden we op plaats elf. Deze zesdelige webserie werd uitgebracht in 2019 en speelt zich af voor het vierde seizoen en voor de tweede helft van het vijfde seizoen van Fear the Walking Dead. In de webserie interviewt Althea (Maggie Grace) verschillende overlevenden om hun verhaal te horen.



We eindigen de lijst met The Walking Dead: World Beyond. Deze miniserie liep van 2020 tot 2021 gedurende twee seizoenen. Het richt zich op de eerste generatie kinderen die zijn opgegroeid tijdens de zombie-apocalyps en zichzelf de "Endlings" noemen. Ze weten hoe ze moeten overleven als ze met zombies worden geconfronteerd, maar zijn verder opgegroeid achter muren. De hoofdrollen worden vertolkt door Aliyah Royale, Alexa Mansour, Annet Mahendru, Nicolas Cantu, Hal Cumpston, Nico Tortorella en Julia Ormond.

Kijken?


Wil je al deze The Walking Dead-series zien? De originele The Walking Dead-serie kan je bekijken op Netflix en Disney+, Fear the Walking Dead bekijk je op Prime Video, net als The Walking Dead: World Beyond die ook te vinden is op Prime Video. The Walking Dead: The Ones Who Live is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, net als The Walking Dead: Daryl Dixon, The Walking Dead: Dead City en Tales of the Walking Dead.



De webseries The Walking Dead: Red Machete, Fear the Walking Dead: Flight 462, Fear the Walking Dead: Dead in the Water, Fear the Walking Dead: The Althea Tapes en Fear the Walking Dead: Passage vind je ook niet op de verschillende streamingdiensten, maar een aantal kun je online wel terugvinden op onder andere YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij al deze seizoenen gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen