search
Dit opvallende detail had de jaren 90-serie 'Friends' echt compleet anders gemaakt
Series / Specials

Dit opvallende detail had de jaren 90-serie 'Friends' echt compleet anders gemaakt

We zijn zo gewend aan hoe 'Friends' uiteindelijk is geworden, dat we soms niet nadenken over hoe anders de serie eruit had kunnen zien.

Friends is al sinds de jaren 90 de favoriete sitcom van velen. Fans zijn gehecht aan de personages en de herkenbare locaties. Maar wist je dat de serie er bijna heel anders uit had gezien?

De eerste aflevering van Friends verscheen in 1994. De serie liep daarna nog tot 2004 en kreeg in totaal 10 seizoenen. De hoofdrollen worden vertolkt door Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer.

Andere titel


Dat Friends een succes zou worden was natuurlijk niet vanaf het begin zeker. Net als voor vrijwel alle series het geval is, moest er eerst gepitcht worden. En de pitch die makers David Crane en Martha Kaufmann schreven zag er heel anders uit dan de uiteindelijke serie.

Ten eerste had de serie in de pitch een compleet andere naam, namelijk Insomnia Café. Dat lijkt te refereren aan Central Perk, het café waar de personages iedere aflevering te vinden zijn.

Joey en Monica


Naast die andere titel was het verhaal van de sitcom ook anders. Ross en Rachel waren niet het belangrijkste koppel, en zelfs niet Chandler en Monica: het was de bedoeling dat Monica en Joey het grootste liefdesverhaal zouden krijgen.



NBC kocht de pilot voor de serie en besloot de naam in eerste instantie te veranderen naar Friends Like Us. Ook werd er over de titel Accross the Hall nagedacht. Na het filmen van de serie werd dit tijdelijk Six of One.

Kort maar krachtig


Maar uiteindelijk werd het dus de simpele, maar effectieve titel die we nu kennen. En dat bleek een groot succes, want Friends is vandaag de dag nog steeds één van de meest bekende sitcoms ooit gemaakt.

Bekijk Friends op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kan jij nog steeds dubbel liggen om Friends?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen