search
Minder bekend maar briljant: 4 internationale Netflix-series die je nog moet zien
Series / Nieuws

Minder bekend maar briljant: 4 internationale Netflix-series die je nog moet zien

Van Korea tot Nederland, Netflix biedt ook aanraders van over de hele wereld.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot grote hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zijn verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze series voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

The Silent Sea



Deze Koreaanse serie kwam in 2021 met acht afleveringen naar Netflix. Het mysterieuze verhaal dat zich afspeelt in de ruimte, krijgt op Rotten Tomatoes een uitstekende score van 80%.

Tijdens een missie van 24 uur op de maan proberen ruimteverkenners in The Silent Sea monsters terug te halen uit een verlaten onderzoeksfaciliteit die vol geclassificeerde geheimen zit.



Boy Swallows Universe



Dit aangrijpende en mysterieuze verhaal over een jongen in Australië kan op goedkeuring rekenen van publiek en critici. Het krijgt op Rotten Tomatoes een heel goed waarderingscijfer van 87%. Stream alle afleveringen op Netflix.

Het leven van een jongen wordt in op zijn kop gezet door de criminele onderwereld van Brisbane, in de dramaserie Boy Swallows Universe die gebaseerd is op de bestseller van Trent Dalton.



Into the Night



Deze serie is in zowel zijn setting als casting erg internationaal. Sinds de komst naar Netflix zijn er twee seizoenen verschenen. Op de Tomatometer voegt de serie met een score van 89% zich bij het rijtje topseries.

In de apocalyptische sciencefiction-serie Into The Night moeten overlevenden van een wereldwijde zonneramp zich zien aan te passen aan hun nieuwe realiteit.



Ferry: de serie



Deze spin-off van de film Ferry kwam vorig jaar uit en kreeg veel publiciteit. Het is inmiddels niet meer zoveel in het nieuws, maar op Rotten Tomatoes blijft de serie onverminderd populair onder het publiek. Zij geven het een geweldige score van 90%. Alle acht afleveringen zie je op Netflix.

In de spannende dramaserie Ferry: de serie werkt een onbeduidende drugshandelaar zich op tot een van de grootste dealers in Noord-Brabant.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen