search
Kit Harington over het laatste seizoen van 'Game of Thrones': "het werkte niet"
Series / Nieuws

Kit Harington over het laatste seizoen van 'Game of Thrones': "het werkte niet"

De Jon Snow-acteur is open en eerlijk over de beruchte seriefinale.

Het is inmiddels ruim vijf jaar geleden dat het teleurstellende slotseizoen van Game of Thrones de wereld schokte. Fans zijn de finale nog niet vergeten, en datzelfde geldt voor sommige acteurs.

De Britse acteur Kit Harington staat momenteel weer in de schijnwerpers vanwege zijn rol in de HBO-serie Industry. In een interview met GQ keek hij echter ook in de achteruitspiegel naar zijn grote doorbraak als Jon Snow in Game of Thrones.

Seizoen 8


De acteur ging in het bijzonder in op seizoen 8 van de fantasy-serie. ''Als er iets fout was aan het einde was het dat we allemaal compleet uitgeput waren, we konden niet langer verder'', zei Harington. ''En dus begrijp ik dat mensen het afgeraffeld vonden, en misschien ben ik het met ze eens.

Maar ik weet niet of er een alternatief was. Als ik foto's zie van mezelf tijdens dat laatste seizoen ben ik compleet uitgeput, compleet op. Ik had niet nóg een seizoen in me.''


HBO Max


''Iedereen heeft recht op z'n eigen mening'', liet de acteur optekenen over de kritiek. ''Ik denk dat er richting het einde fouten zijn gemaakt, verhaaltechnisch gezien. Er waren een aantal interessante keuzes die niet echt werkten.''



De controversiële finale van de verfilming van A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin – en alles wat daaraan vooraf ging – kijk je op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen