search
Dit zijn de enorme bedragen die Michael C. Hall betaald krijgt voor zijn enige hit: 'Dexter'
Series / Celebrity

Dit zijn de enorme bedragen die Michael C. Hall betaald krijgt voor zijn enige hit: 'Dexter'

Michael C. Hall verdiende miljoenen door zijn rol als Dexter

Sinds zijn avontuur als Dexter begon in 2006 heeft Michael C. Hall een indrukwekkend salaris opgeleverd. Waar het begon als een bescheiden salaris van $295.000 per aflevering, groeide dit uit tot maar liefst $40 miljoen.

In de serie Dexter speelt Hall het personage Dexter Morgan, een seriemoordenaar die alleen in zijn ogen "slechte" mensen te pakken neemt. De serie groeide uit tot een cultuurfenomeen, wat ervoor zorgde dat Hall een begrip werd, waarbij niet alleen de kijkcijfers groeiden maar ook zijn salaris.

Van bescheiden begin tot groot succes
Van de huidige acht seizoenen verdiende Michael C. Hall in de eerste zes seizoenen $21,34 miljoen. Toen de populariteit toenam, nam zijn salaris ook toe. In 2011 liep het contract van Hall af, waarna hij onderhandelde over een nieuw salaris. En niet zomaar een nieuw salaris. Hall eiste maar liefst $24 miljoen voor twee extra seizoenen. Door deze hoge inzet kwam de serie bijna tot stilstand. Desondanks steeg Halls totale verdienste naar een overweldigende $41,2 miljoen.

In de laatste twee seizoenen verdiende Hall $830.000 per aflevering, een grote sprong in vergelijking met de eerdere $295.000 per aflevering. Met deze sprong verdiende hij maar liefst $9,96 miljoen per seizoen, dit zorgde voor een plekje op de lijst van top 10 best betaalde acteurs aller tijden.

Toekomstige projecten
Dit is echter niet waar Dexter stopt, nieuwe projecten zijn op komst. Hall keert terug naar de wereld van Dexter met Resurrection, waarbij hij weer duikt in zijn iconische rol als Dexter. In Resurrection wordt de reis van zijn personage naar het heden beschreven. Daarnaast zal hij terugkeren in de prequel serie Original Sin. In deze spin off, die zich afspeelt in de jaren 90, vertelt Hall de innerlijke monoloog van de jonge Dexter.

Bekijk op instagram



Fans kijken vol verlangen uit naar deze spin offs waarin ze de duistere geest van Dexter verder kunnen ontdekken. In januari 2025 gaat Dexter: Resurrection in productie maar verder zijn er nog geen details bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kun jij uit je hoofd drie films met Michael C. Hall opnoemen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen