search
'Star Trek: Section 31' over de geheime dienst van de Federation: Deze oude bekenden keren terug
Series / Specials

'Star Trek: Section 31' over de geheime dienst van de Federation: Deze oude bekenden keren terug

Het filmen is in maart afgerond en er is inmiddels meer bekend over de film.

De nieuwste film in de wereld van 'Star Trek' brengt meer over het verleden van Philippa Georgiou (Michelle Yeoh). Uit eerdere berichten is bekend dat de film zich zowel op bestaande fans als op nieuwe kijkers richt. Dit sluit echter niet uit dat de makers putten uit de rijke geschiedenis aan 'Star Trek'-verhalen.

De film speelt zich af in de 'vergeten' periode, namelijk aan het begin van de 24e eeuw. Dit is het tijdperk tussen Star Trek: The Original Series en Star Trek: The Next Generation. De anti-held Philippa bracht hier tijd door bij het beruchte Section 31, die bekendstaat om haar bedenkelijke tactieken. Verder keren twee rassen terug die we lang niet gezien hebben in de wereld van 'Star Trek': de Deltans en de Chameleoids.

Klassiek


Humberly Gonzalez speelt een Deltan in de film en Sam Richardson speelt een lid van een ander 'klassiek' ras, namelijk een Chameleoid. De Deltans waren eerder te zien in Star Trek: The Motion Picture. Hierin maakten de fans kennis met luitenant Ilia (Persis Khambatta). De Deltans kwamen ook voorbij in Star Trek: Picard: Soji (Isa Briones) en dokter Agnes Jurati (Allison Pill) bezochten de Deltans op Raritan IV. Dit ras staat bekend om hun kale hoofden en seksuele intensiteit. In de franchise vormden de Deltans een blauwdruk voor het Betazoid-ras, waartoe Deanna Troi (Marina Sirtis) behoort.

De Chameleoids kunnen iedere gedaante aannemen die ze maar willen, wat hun naam al verraadt. In Star Trek VI: The Undiscovered Country zagen we het beroemde model, en weduwe van David Bowie, Iman in de rol van Martia. Kirk en McCoy hebben in haar een geduchte tegenstander in hun tijd op de Klingon-strafkolonie. De Chameleoids raakten op de achtergrond toen in Star Trek: Deep Space 9 het personage van Odo (Rene Auberjonois) werd geïntroduceerd. Hij behoorde tot het ras van de Founders, die letterlijk vloeibaar zijn en in die zin van vorm, én van gedaante, kunnen veranderen.

Verankerd


De namen van Gonzalez' en Richardsons personages zijn op dit moment nog niet bekend. Het lijkt er echter op dat Star Trek: Section 31 een film wordt die verankerd is in de wereld van 'Star Trek'. Dit wordt gedaan op een toegankelijke manier, zodat zowel de trouwe fans als de nieuwe kijkers de film kunnen volgen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.



Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij vertrouwen in Star Trek: Section 31?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen