search
Deze briljante serie met 85% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk vergeten
Series / Specials

Deze briljante serie met 85% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk vergeten

'Don't Trust the B---- in Apartment 23' werd ondanks veel lof van critici geannuleerd na twee seizoenen.

Ken je de sitcom Don't Trust the B---- in Apartment 23 nog? Deze komedieserie liep van 2012 tot 2014 en bestond uit twee seizoenen met in totaal 26 afleveringen. Het werd gemaakt door Nahnatchka Khan en ontving veel lof van de critici.

Het eerste seizoen van Don't Trust the B---- in Apartment 23 bestaat uit zeven afleveringen, terwijl het de bedoeling was dat het zou bestaan uit 13 afleveringen. De overgebleven zes afleveringen van het eerste seizoen werden uiteindelijk uitgezonden als onderdeel van het tweede seizoen, zonder rekening te houden met de continuïteit.

Verhaal


Krysten Ritter speelt in Don't Trust the B---- in Apartment 23 de rol van Chloe, de "Bitch in Apartment 23" uit de titel, een hard-feestende, onverantwoordelijke profiteur die seksueel avontuurlijk is en zich gedraagt als een oplichtster. Ze wordt beschreven als iemand met "de moraal van een piraat."

Chloe gaat op zoek naar huisgenoten door vooraf huur te vragen en zich vervolgens zo schandalig te gedragen dat ze vertrekken. Haar nieuwste huisgenoot, June Colburn (Dreama Walker), blijkt moeilijker weg te jagen, en de vrouwen vormen uiteindelijk een onverwachte vriendschap.

Apartment 23


Naast Ritter en Walker spelen ook onder andere Michael Blaiklock en Eric André mee in de serie samen met James Van Der Beek, die een gefictionaliseerde versie van zichzelf speelt en een vriend van Chloe is.



De serie werd oorspronkelijk ontwikkeld door Fox en had de titel You Can't Trust the Bitch in Apartment 23. Fox besloot de serie niet voort te zetten, waarna ABC een pilot opnam onder de titel Apartment 23. Vervolgens werd de titel van de serie gewijzigd naar een verzachte versie van de oorspronkelijke naam en werd ook het begin van de titel veranderd.

Lof


Don't Trust the B---- in Apartment 23 kreeg heel wat lof van de critici en heeft dan ook een score van 85% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Een 'odd couple'-sitcom met een moderne twist, Don't Trust the B---- in Apartment 23 is eleganter en slimmer dan verwacht, dankzij sterk acteerwerk en pittige dialogen."



Jammer genoeg daalden de kijkcijfers, wat uiteindelijk leidde tot de annulering van de serie na twee seizoenen. Er werden verschillende petities opgesteld om Don't Trust the B---- in Apartment 23 te redden of nieuw leven in te blazen na de annulering, maar geen van deze pogingen was succesvol.

Kijken?


Ritter vond het zelf ook erg jammer dat de serie geannuleerd werd. Ze zei hierover: "Dat was het moeilijkste. Ik was verrast, maar ik hield er ook zoveel van. Ik heb gehuild. Ik had daarvoor al gehuild. Er waren dagen dat ik naar huis reed van de set en huilde, wetende dat het nooit meer zo goed zou worden als dit. Omdat ik de beste dag had gehad."



Wil je Don't Trust the B---- in Apartment 23 zien? Je kan de serie op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Don't Trust the B---- in Apartment 23 gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen