search
Dit weet niemand over Alf uit de briljante jaren 80-serie
Series / Specials

Dit weet niemand over Alf uit de briljante jaren 80-serie

ALF verscheen niet enkel in zijn eigen serie, maar ook in andere populaire televisieseries.

De populaire sitcom ALF uit de jaren 80 blijft na al die jaren nog steeds een iconische serie, die humor, hart en een vleugje sciencefiction combineert om een blijvende erfenis te creëren. Heel wat merchandise werd er gemaakt van ALF, die niet enkel in zijn eigen serie te zien was.

De sitcom ALF draait om een buitenaards wezen genaamd Gordon Shumway, die op Aarde neerstort en bij de familie Tanner in hun huis in de voorsteden komt wonen. Gordon, beter bekend als ALF (een acroniem voor Alien Life Form), wordt een ongebruikelijk maar geliefd lid van het gezin Tanner.

Paul Fusco


ALF werd in de serie tot leven gebracht door poppenspeler Paul Fusco, die ook de serie mede creëerde samen met Tom Patchett. Fusco verzorgde de stem van ALF en bediende de pop in de meeste scènes. Voor scènes waarin ALF in zijn geheel te zien was, werd het personage echter vertolkt door acteur Michu Meszaros.

De serie ALF werd vier seizoenen lang uitgezonden, met in totaal 99 afleveringen. Ondanks de populariteit eindigde de serie met een cliffhanger, waardoor veel fans teleurgesteld achterbleven. Het onopgeloste einde werd uiteindelijk behandeld in een televisiefilm getiteld Project: ALF, die als afsluiting van het verhaal diende.

Gastoptredens


Door zijn populariteit, verscheen ALF niet enkel in zijn eigen serie, maar had hij ook tal van gastoptredens in andere populaire televisieseries. Zo was ALF een regelmatige gast in de jaren '80-versie van Hollywood Squares, waar hij in maart 1987 ook een deel van een aflevering presenteerde. Later, in februari 2003, verscheen ALF als gast in de nieuwere versie van de serie, gepresenteerd door Tom Bergeron.



ALF verscheen ook in een aflevering van seizoen 2 van Matlock in 1987 en in de Blossom-aflevering The Geek. In Blossom Russo's droom, waarin ze is overleden, verschijnt ALF als de bewaker van de poorten van de hemel.

Recente cameo's


Ook in recentere series was ALF te zien. Zo verscheen hij in 2016 in de zesde aflevering van seizoen twee van Mr. Robot, tijdens het grootste deel van een droom die een parodie is op sitcoms uit het midden van de jaren '80 tot begin jaren '90.



In januari 2019 verscheen ALF in de Young Sheldon-aflevering A Race of Superhumans and a Letter to Alf en in 2023 verscheen hij in de The Simpsons-aflevering The Many Saints of Springfield. Er zijn er nog heel wat, te veel om allemaal op te noemen. Dit toont wel aan dat ALF nu nog steeds heel geliefd en populair is.

Kijken?


Wil je de serie ALF zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij een revival van Alf leuk vinden?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen