search
Overlijden 'Friends'-acteur Matthew Perry: Meerdere arrestaties na onderzoek doodsoorzaak
Series / Nieuws

Overlijden 'Friends'-acteur Matthew Perry: Meerdere arrestaties na onderzoek doodsoorzaak

Het lijkt erop dat na het tragische voorval er nu consequenties volgen voor bepaalde leveranciers.

Het nieuws sloeg in als een bom, toen vorig jaar oktober bekend werd dat Matthew Perry, de geliefde acteur en ster uit de populaire sitcom Friends, was overleden. Nu het onderzoek is afgerond, blijken er meerdere arrestaties verricht.

Aanklagers in Amerika hebben gisteren in de vroege ochtend een aantal personen gearresteerd in verband met de betrokkenheid bij de levering van de dodelijke hoeveelheid ketamine aan Perry. Deze drug werd in grote hoeveelheden aangetroffen in het bloed van de Friends-acteur.

Overheidsorganisaties zitten er bovenop


Het strafrechtelijk onderzoek werd afgelopen mei gestart door onderzoekers van de politie van Los Angeles, de Drug Enforcement Administration (DEA) en de Amerikaanse postdienst. De rechercheurs gaven aan dat ze hebben geprobeerd de herkomst van het illegale drugsgebruik van de acteur te achterhalen.

Perry’s lichaam werd op 28 oktober vorig jaar door een assistent gevonden in de jacuzzi van zijn huis in Los Angeles, nadat de dodelijke dosis ketamine een hart en ademhalingsstilstand had veroorzaakt.

Drugs voor verslaving of therapie?


Volgens het rapport van de lijkschouwer van Los Angeles County was de hoeveelheid ketamine in zijn bloed vergelijkbaar met wat zou worden gebruikt bij een algehele anesthesie. De hart- en ademhalingsstilstand hebben ertoe geleid dat de acteur verdronk in zijn jacuzzi.



Na zijn dood bevestigden vrienden dat Perry ketaminetherapie onderging, hoewel zijn laatste sessie anderhalve week vóór zijn overlijden plaatsvond. In zijn memoires, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, schreef Perry over zijn ervaring met ketaminetherapie, waarbij hij aangaf dat het voor hem niet de juiste behandeling was.

Voor altijd Chandler Bing


Perry was altijd open geweest over zijn langdurige worsteling met verslaving aan alcohol en opioïden, en had in zijn memoires gedeeld hoe hij op het hoogtepunt van zijn verslaving tot 55 Vicodin-pillen per dag gebruikte.



Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg afleveringen te bekijken van het werk van Perry in betere tijden. Stream alle afleveringen van Friends op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Matthew Perry was de grappigste Friends-acteur

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen