search
'The Wheel of Time' gaat het niet redden zonder dit element te verfilmen
Series / Specials

'The Wheel of Time' gaat het niet redden zonder dit element te verfilmen

De fantasyserie kan het zich niet veroorloven om dit element weg te laten.

Het filmen van het nieuwste seizoen van The Wheel of Time is in maart 2024 afgerond. Gezien de uitgebreide post-productie die de fantasyserie nodig heeft, is het realistisch om de première in 2025 te verwachten.

Lotsvuur is een belangrijk element in de wereld van 'The Wheel of Time'. Deze vaardigheid is voor Geleiders taboe, maar in de strijd tegen de Verzakers van het grootste belang. Het derde seizoen is een verfilming van het vierde boek, 'De Komst van de Schaduw'. Lezers maakten echter al in het derde boek, 'De Schaduw van de Draak', kennis met Lotsvuur.

Allesvernietigend


Lotsvuur ('balefire') is een van de weefsels van de Ene Kracht. Het wordt omschreven als een koepel van licht en het is in staat om alles te vernietigen. In de boeken legt Moiraine uit dat het Lotsvuur dusdanig sterk is dat het de levendraad van slachtoffers uit het Patroon kan branden. Diegene is dus niet alleen dood, het is ook alsof diegene nooit bestaan heeft. Dit geldt ook voor de daden van die persoon: ze hebben nooit plaatsgevonden.

Ook is deze vaardigheid van onschatbaar belang in de strijd tegen de Verzakers ('Forsaken'), die moeilijk te doden zijn. De vraag is dus hoe The Wheel of Time Lotsvuur zal introduceren in het verhaal. Gezien het belang van deze kracht en het gebruik ervan door Rand, Moiraine en Nyneave, kunnen de makers dit verhaalelement niet vermijden. De hoofdperonages komen in het derde boek in een wanhopige situatie terecht en dit is wanneer dit weefsel voor het eerst gebruikt wordt. Ook vindt er een belangrijke strijd plaats in het verhaal, waarin het Lotsvuur een cruciale rol speelt.

Verleden veranderen


Op dit moment bestaat er nog geen noodzaak om deze allesverzengende kracht in The Wheel of Time te verwerken. Gezien de implicatie dat Lotsvuur het verleden kan veranderen, is het mogelijk dat de makers kiezen voor een geleidelijke introductie. Je kunt hierbij denken aan een verhaallijn waarbij duidelijk wordt waarom deze kracht überhaupt verboden is. Vaststaat dat Lotsvuur als wapen tegen de Verzakers onmisbaar is en om deze reden een prominente rol zal krijgen in The Wheel of Time.



Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.

LET OP!! Het onderstaande bronartikel bevat mogelijk SPOILERS!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Wheel of Time: hot or not?

  • Hot

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Not

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen