search
Is 'Emily in Paris' nog steeds de meest gehate serie op Netflix?
Series / Featured

Is 'Emily in Paris' nog steeds de meest gehate serie op Netflix?

Seizoen 4 van Emily in Paris ontvangt gemengde reacties van critici over de personages en verhaallijnen.

Te midden van de wereldwijde corona-pandemie kwam de Amerikaanse romantische komedie Emily in Paris uit. Het was voor veel kijkers een kleine ontsnapping uit de verplichte quarantaine naar het mooie Parijs, de stad van de liefde. Onlangs zijn de eerste afleveringen van seizoen 4 uitgekomen, maar wat vinden critici er eigenlijk van?

Emily in Paris is bedacht door Darren Star. Hij heeft eerder al gewerkt aan series zoals Sex and the City en Beverly Hills, 90210. Lily Collins speelt al sinds seizoen 1 in de hoofdrol als Emily Cooper.

Rotten Tomatoes


In Emily in Paris krijgt Emily de kans om voor haar werk bij een marketingbedrijf naar Parijs te verhuizen. De cultuurshocks zijn groot, maar langzaam begint ze haar draai te vinden. Ook bloeit er liefde op, maar Emily kan haar langeafstandrelatie niet zomaar vergeten.

De eerdere seizoenen hebben veel kritiek gekregen op de manier waarop de serie Frankrijk en Europeanen afbeeldt. Hierdoor scoorde seizoen 1 een matige 61% op Rotten Tomatoes. Volgens critici is de serie niet veel beter geworden, maar ook zeker niet slechter! Seizoen 4 krijgt namelijk een score van 62% (op het moment van schrijven).

Is Emily de slechterik?


Veel critici hebben kritiek gegeven op het personage van Emily. Zij vinden haar egoïstisch en ondankbaar. Zo ook Sherin Nicole van Geek Girl Riot: "Na bijna 4 seizoenen heb ik de cheatcode ontdekt om van Emily in Paris te kunnen genieten. Emily is in haar eigen hoofd een held, maar in dit verhaal de slechterik."



Ondanks de negatieve opmerkingen krijgt de serie ook positieve reacties, onder andere van Emily Semler: "Emily is net zo belachelijk als sommige verhaallijnen, maar Star en de schrijvers hebben er slim voor gezorgd dat we om iedereen geven, in plaats van dat ze ons willen laten meeleven met Emily."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar het vierde seizoen van Emily in Paris? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Emily in Paris is juist een heel leuke serie!

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen