search
Deze acteur heeft zes keer 'Doctor Who' geweigerd, maar speelde uiteindelijk toch in een kleine rol
Series / Nieuws

Deze acteur heeft zes keer 'Doctor Who' geweigerd, maar speelde uiteindelijk toch in een kleine rol

Deze acteur weigerde zes keer een rol in Doctor Who voor hij uiteindelijk ja zei.

Doctor Who is een zeer grote en populaire serie. Veel goede acteurs en actrices vinden het dan ook leuk om een cameo te hebben in deze serie. Op één iemand na dan. Deze acteur heeft zes keer een rol in de populaire Doctor Who geweigerd.

Bijna iedereen die geïnteresseerd is in de filmindustrie heeft wel eens van de Britse acteur Ian McKellen gehoord. Hij is vooral bekend als Magneto in de X-Men-films en als Gandalf in The Lord of the Rings-films.

McKellen en Doctor Who


In 1964 kreeg hij zijn eerste rol in de serie The Indian Tales of Rudyard Kipling. Vandaag de dag heeft hij in meer dan 80 films en series gespeeld. Het is dan ook goed te begrijpen dat Doctor Who McKellen meerdere keren heeft uitgenodigd voor een rol.

Doctor Who probeerde al in het begin van de jaren 2000 McKellen aan boord te krijgen. Hij is toen gevraagd voor de rol van Aukon, een mens die King Vampire moest dienen in de E-Space. Mckellen wees deze rol echter af.

Zes keer afgewezen


McKellen is in de jaren daarna ook gevraagd voor de rollen van Captain Cook in The Greatest Show in the Galaxy, Cyrian in Time, The Eighth Doctor, Martin Bannister in Deadline en Doctor Moon in Silence in the Library & Forest of the Dead.



Na jaren van vragen, heeft McKellen toch ja gezegd. Hij is te zien in de kerstspecial The Snowmen als the Great Intelligence. Het is een redelijk kleine rol, maar waarschijnlijk had McKellen helemaal geen tijd in zijn drukke agenda om een grotere rol op zich te nemen.

Disney+


Wil je de aflevering met Ian McKellen terugkijken? Dat kan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij ooit een aflevering van Doctor Who gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen