search
Heeft HBO met deze spraakmakende docuserie een nieuwe 'Tiger King' te pakken?
Series / Nieuws

Heeft HBO met deze spraakmakende docuserie een nieuwe 'Tiger King' te pakken?

Als we de critici mogen geloven, heeft iedereen het binnenkort over 'Chimp Crazy'.

Toen Netflix in 2020 met de docuserie Tiger King kwam, werd het al snel een van de meest besproken en gestreamde docuseries van de streamingdienst. Binnenkort komt HBO met een titel die veel doet denken aan de Netflix-hit.

Maandag verschijnt namelijk Chimp Crazy op HBO Max, en net zoals Tiger King is het een intrigerend verhaal over het houden van exotische en potentieel gevaarlijke dieren. De eerste reacties zijn alvast positief.

Dierenhouders versus de autoriteiten


Chimp Crazy volgt het verhaal van Tonia Haddix, een voormalige verpleegster die zich ontpopt tot handelaar in exotische dieren. Haar bijzondere band met één specifieke chimpansee leidt tot een spannende strijd met de autoriteiten en een dierenrechtenorganisatie.

Critici prijzen de serie als een waardige opvolger van Tiger King. Margaret Lyons van The New York Times beschrijft Chimp Crazy als een verbetering op Tiger King, vooral vanwege de grotere aandacht voor het welzijn van de dieren.

Eerste signalen zijn goed


Lyons staat niet alleen in haar oordeel. Haar collega's van The Hollywood Reporter, The Daily Beast en The Wall Street Journal beamen dat de serie de moeite waard is. Ze benadrukken dat de docuserie een diepere laag heeft omdat het niet alleen om de bizarre personages draait, maar ook om het leed van de dieren.



Aanstaande maandag 19 augustus gaat het nieuwe Chimp Crazy in première op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij je vermaakt met Tiger King?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen