search
'The Rings of Power' keert terug: luisteren de makers wel naar de kritische geluiden?
Series / Featured

'The Rings of Power' keert terug: luisteren de makers wel naar de kritische geluiden?

De aankondiging van seizoen twee maakte het nodige los op social media.

In een recent interview met GQ gaven showrunners J.D. Payne en Patrick McKay hun kijk op de fanreacties. Toen in juni een teaser op X werd geplaatst, liet het Twitterversum van zich horen. Sommigen zouden zeggen dat het nodige virtuele trompetgeschal te horen was.

De teaser zelf, én de reacties, zijn hier te zien. De makers gaven aan dat ze alles lezen, maar hebben het volste vertrouwen in hun eigen visie voor de fantasyserie.

Onvrede


In 2017 kocht Amazon de rechten op de 'In de Ban van de Ring'-boeken, de appendices die erbij horen en 'De Hobbit'. Payne en McKay hadden weinig ervaring met grote producties, maar waren zo enthousiast dat ze The Lord of the Rings: The Rings of Power mochten maken.

Het eerste seizoen kreeg de nodige kritiek van de fans en op X gaven ze opnieuw uiting aan hun onvrede. Zo viel onder andere het volgende te lezen: "Ik heb wel zin in een goede komedie", "het is inderdaad een gevecht......voor de ziel van Midden-aarde" en "fans bereiden zich inderdaad voor op een groot kwaad". De fans zijn duidelijk klaar voor een verbale veldslag.

Interessant


De showrunners gaven aan dat ze online reacties stuk voor stuk lezen, maar hun opzet voor de serie is al uitgewerkt. McKay: "We zijn bij Amazon gekomen met een plan voor vijf seizoenen. Een groot deel van het tweede seizoen was dus al geschreven voor het eerste seizoen te zien was. We houden ons aan ons plan, ook al lezen we alles". Payne voegt hieraan toe: "Het is altijd goed om te lezen wat mensen te zeggen hebben. We hebben vertrouwen in onze visie en ons plan, net zoals Tolkien dat had".



Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Lord of the Rings: de films of de serie?

  • De films

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • De serie

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen