search
Netflix geeft een van zijn grootste successen uit 2024 een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Netflix geeft een van zijn grootste successen uit 2024 een nieuw seizoen

The Gentlemen verscheen eerder dit jaar op Netflix en is nu verlengd voor een nieuw seizoen.

Wekenlang stond de misdaadserie The Gentlemen in de Netflix Top 10. De originele serie van de streamingdienst moet dan wel een kijkcijfersucces zijn geweest. Nu is er goed nieuws voor de serie.

The Gentlemen is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2019 van regisseur Guy Ritchie. De spin-off op Netflix is eveneens door Guy Ritchie bedacht en geschreven en hij regisseerde de eerste twee afleveringen.

Nieuw seizoen


Het eerste seizoen van The Gentlemen verscheen op 7 maart op Netflix. Het duurde dus nog redelijk lang voordat de verlenging werd aangekondigd. Het nieuwe seizoen bestaat opnieuw uit acht afleveringen.

Zowel Theo James als Kaya Scodelario keren terug als hun personages, respectievelijk Eddie Horniman en Susie Glass. Ritchie keert ook terug, evenals schrijver Matthew Read.

Start


Het zal nog wel even duren voordat het tweede seizoen te zien is. Pas later dit jaar wordt de rest van de cast onthuld en de opnames starten naar verwachting volgend jaar. Tot die tijd kun je het eerste seizoen uiteraard (nog een keer) kijken op Netflix.



Het eerste seizoen staat op een nette 74 procent op de Tomatometer en het IMDb-cijfer is met een 8,1 - na 131 duizend stemmen - zelfs erg goed.

Enorme hit


"The Gentlemen was een enorme hit bij het publiek in 2024. Niet echt een verrassing, aangezien Guy Ritchie nog steeds een van de meest iconische mensen is die authentieke Britse verhalen vertelt met zijn kenmerkende lef en humor," aldus een voorlichter van Netflix tegenover Variety.

En: "We zijn verheugd dat de serie terugkeert naar Netflix voor een tweede seizoen en kunnen niet wachten om te zien wat er gebeurt als de werelden van oud geld en drugsgeld opnieuw botsen.”
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan van de films en series van Guy Ritchie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen