search
Deze 4 mooie en bekende actrices waren bijna strandwachten in 'Baywatch'
Series / Specials

Deze 4 mooie en bekende actrices waren bijna strandwachten in 'Baywatch'

Een lange lijst van actrices werd overwogen voor Baywatch, onder wie deze vier mooie en bekende actrices.

Wanneer je denkt aan Baywatch, dan komen vooral de namen David Hasselhoff en Pamela Anderson in je op. De twee acteurs zijn grote sterren geworden door de serie. Maar wist je dat tal van andere bekende actrices werden overwogen om in Baywatch te spelen en uiteindelijk geen rol kregen?

Baywatch was in de jaren 90 een groot succes. Het liep van 1989 tot 2001 en werd gemaakt door Michael Berk, Douglas Schwartz en Gregory J. Bonann, die de serie gedurende de 11 seizoenen produceerden.

Popcultuurfenomeen


Baywatch volgt strandwachten die de stranden van Los Angeles County en Hawaii bewaken. De serie richt zich op zowel de professionele als persoonlijke uitdagingen van de personages.

Het werd de meest bekeken televisieserie ter wereld, met een wekelijks publiek van meer dan 1,1 miljard kijkers, ondanks negatieve kritische recensies. Dit leverde Baywatch een reputatie op als een popcultuurfenomeen.

Alicia, Teri, Neve, Denise


Heel wat mooie actrices waren te zien in Baywatch. Er is echter ook een lange lijst van actrices die overwogen werden om in de serie te spelen, maar uiteindelijk geen rol kregen. Vier daarvan zijn actrices die uiteindelijk wel een mooie carrière hebben opgebouwd.



Deze vier actrices zijn Alicia Silverstone, Teri Hatcher, Neve Campbell en Denise Richards. Silverstone kan je vooral kennen door haar rol als Cher Horowitz in de film Clueless. Halverwege de jaren 90 werd ze een tieneridool door haar optredens in de videoclips van Aerosmith bij de nummers Cryin, Amazing en Crazy. Kort daarop volgden rollen in films als Clueless, The Crush en Batman & Robin. Silverstone acteert nu nog steeds en was onlangs nog te zien in de Nederlandse film Krazy House.

Lois Lane en Sidney Prescott


Hatcher is vooral bekend geworden door haar rol als Lois Lane in de serie Lois & Clark: The New Adventures of Superman (1993–1997). Ze speelde ook Paris Carver in de James Bond-film Tomorrow Never Dies (1997) en Susan Mayer in de serie Desperate Housewives (2004–2012). Voor haar rol in Desperate Housewives won ze een Golden Globe Award en drie SAG Awards, en werd ze genomineerd voor een Emmy Award. Dit jaar was Hatcher te zien in de film The Killer Inside: The Ruth Finley Story.



Campbell kan je vooral kennen door haar rol als Sidney Prescott in de Scream-films. Hierdoor heeft ze erkenning gekregen als een "scream queen" en heeft ze een belangrijke rol in de popcultuur. Campbell behoort tot de actrices met de hoogste opbrengsten en wordt geprezen als een van de heldinnen in het horrorgenre. Campbell zal haar iconische rol als Sidney hernemen in de zevende Scream-film.

Starship Troopers


Richards heeft net als de andere drie actrices een mooie carrière opgebouwd. Ze werd onder meer bekend door haar rol als piloot en tegenspeelster van Casper Van Dien in Starship Troopers (1997) van Paul Verhoeven en ze speelde ook Bond-girl Christmas Jones in The World Is Not Enough (1999).



De voorbije jaren was Richards nog steeds druk bezig. Zo was ze te zien in The Bold and the Beautiful (2019-2022) en in de realityserie The Real Housewives of Beverly Hills. Vanaf volgend jaar zal Richards haar eigen realityserie hebben met Denise Richards and the Wild Things. Deze vier actrices hebben uiteindelijk geen rol gekregen in Baywatch, maar dat stopte hen niet om een mooie carrière op te bouwen en andere populaire projecten te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Had jij Denise Richards graag als strandwacht gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen