search
Na één seizoen cancelt Prime Video een populaire serie
Series / Nieuws

Na één seizoen cancelt Prime Video een populaire serie

Ondanks hoge waarderingscijfers is het over en uit voor het romantische sprookjesverhaal.

Het streaminglandschap is heden ten dage bijzonder grillig. Nieuwe series worden steeds vaker geannuleerd voordat er überhaupt een tweede seizoen verschijnt. Zo is dus ook het geval voor Prime Video's My Lady Jane.

Ondanks het gebrek aan promotie vanuit Prime Video, heeft de serie een een bescheiden publiek bereikt dat het, samen met de critici, toch enorm waardeert. Op IMDb krijgt My Lady Jane een score van 7,4 en op Rotten Tomatoes krijgt het zelfs een waarderingscijfer van 94%.

Simpelweg te weinig kijkers


Hoewel de serie creatief gezien goed werd ontvangen, is de annulering niet geheel onverwacht. My Lady Jane combineert genres die zelden samenkomen, zoals historische romantiek, fantasie, avontuur, komedie en klucht, en werd als een van de best beoordeelde nieuwe series van het jaar gezien.

Het wist echter nooit het grote publiek te bereiken en haalde nooit de Amerikaanse lijst voor meest bekeken nieuwe series. Tegenwoordig hanteren streamingdiensten bepaalde formules om te meten of een serie rendabel genoeg is. Dus hoe goed een serie ook gewaardeerd wordt, bij te weinig kijkers gaat er een streep doorheen.

Romantisch en historisch sprookjesverhaal


De serie is gebaseerd op de fictieboeken uit 2016 van Gemma Burgess en biedt een alternatieve benadering van de geschiedenis, waarbij het verhaal draait om Lady Jane Grey, een van de monarchen van Engeland met de kortste regeerperiode.



Het eerste seizoen eindigde met een hint naar wat er nog komt en waarin verteld werd dat "ons verhaal nog niet voorbij is." Toch krijgen de hoofdpersonages, Lady Jane Grey (gespeeld door Emily Bader) en Lord Guildford Dudley (Edward Bluemel), een bevredigend en gelukkig einde aan hun liefdesverhaal.

Bekijk alle afleveringen van My Lady Jane op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Baal jij van dit nieuws?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen