search
Eerste recensies 'Chimp Crazy': meesterwerk of misser? Ontdek wat critici zeggen over de docuserie
Series / Featured

Eerste recensies 'Chimp Crazy': meesterwerk of misser? Ontdek wat critici zeggen over de docuserie

Chimp Crazy op HBO Max onderzoekt de ethische complexiteit van het houden van chimpansees.

Binnenkort komt de Amerikaanse documentaire met Tonia Haddix uit. Het lijkt de perfecte serie voor mensen die van dieren houden, maar is dat wel zo? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben alvast hun mening gegeven over de documentaire. Is Chimp Crazy de moeite waard?

Chimp Crazy is geproduceerd en geregisseerd door Eric Goode. Hij is vooral bekend van zijn serie Tiger King, een true-crime documentaire over de crimineel Joe Exotic.

Rotten Tomatoes


De documentaire volgt Tonia Haddix, een vrouw die een voorliefde heeft voor chimpansees. Ze zorgt voor haar favoriete chimpansee, Tonka. Dan krijgt ze echter te maken met de autoriteiten en de dierenrechtengroep PETA.

Critici op Rotten Tomatoes hebben alle afleveringen al gekeken en zijn diep onder de indruk. Zij geven de serie dan ook een score van 89% (op het moment van schrijven).

Een nieuwe kijk op dieren


Criticus Christopher Campbell van Nonfics schrijft dat hij de serie zeer goed in elkaar vindt zitten:

"De serie is een goed gemonteerd onderzoek naar de vraag waarom het houden van chimpansees als huisdier gevaarlijk en verkeerd is. Door de geweldige aanpak van Goode als regisseur worden de ethische kwesties die bij Chimp Crazy horen, belicht."



Andere critici delen dat hun kijk op dieren is veranderd na het zien van de documentaire. Zo ook Nina Metz van Chicago Tribune:

"Ik merkte dat de docuserie nog dagenlang in mijn geheugen gegrift stond nadat ik hem had bekeken. Het heeft invloed gehad op de manier waarop ik denk over onze interacties met dieren, zowel gedomesticeerde als wilde dieren."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar Chimp Crazy? Stream de serie dan vanaf 19 augustus op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat je Chimp Crazy gaat kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen