search
Dit is de exacte locatie waar 'House of the Dragon' zich afspeelt in de wereld van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Dit is de exacte locatie waar 'House of the Dragon' zich afspeelt in de wereld van 'Game of Thrones'

Ontdek de belangrijkste locaties in de wereld van House of the Dragon en Game of Thrones.

House of the Dragon is een prequel van de populaire en langlopende Game of Thrones. De franchise is zeer groot en er is dan ook heel veel gebeurd. Kleine details hebben grote betekenis en ook de locaties zijn zeer belangrijk. In dit artikel lees je meer over de belangrijkste locaties van House of the Dragon.

Er bestaan heel veel belangrijke locaties in de wereld van House of the Dragon en Game of Thrones. Te veel om allemaal op te noemen. Daarom hebben we enkele van de belangrijkste plekken uitgekozen om meer uitleg over te geven.

Dragonstone


Als je Game of Thrones of House of the Dragon gezien hebt, weet je hoe belangrijk Dragonstone is voor Huis Targaryen. Vroeger zijn alle drakenrijders hier naartoe gekomen om onderdak te zoeken na hun ontsnapping uit de Ondergang van Valyria.

Later verhuisden ze allemaal naar King's Landing. Daarna is Dragonstone in gebruik genomen als residentie voor de troonopvolger.

King's Landing


De lijst van belangrijke plekken is natuurlijk niet compleet zonder King's Landing. Dit is de grote hoofdstad van de Zeven Koninkrijken. Maar wist je dat de naam een link is naar de historische betekenis?



De naam King's Landing (in het Nederlands te vertalen naar de aankomst van de koning) is een knipoog naar Aegon the Conqueror. Dit is namelijk de eerste plek waar hij voet zette op het vasteland van Westeros. In de jaren daarna werd deze plek de kern van alle macht van Huis Targaryen.

Het oude huis van de Targaryens


Voordat alle Targaryens in Dragonstone woonden, leefden ze in Old Valyria. Dit is de voormalige hoofdstad van het rijk Valyrian Freehold. De stad werd verwoest door de Doom of Valyria, lang voordat Aegon voet zette op Westeros.

Apple TV+


House of the Dragon is te streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij meer House of the Dragon-fan na seizoen 2?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen