search
HBO Max lanceert deze week een serie gebaseerd op een filmklassieker uit 2002
Series / Nieuws

HBO Max lanceert deze week een serie gebaseerd op een filmklassieker uit 2002

'City of God: The Fight Rages On' onderzoekt geweld, armoede en ongelijkheid in Rio's favelas.

Ben je klaar om opnieuw de gevaarlijke straten van Rio de Janeiro in te duiken? De nieuwe serie City of God: The Fight Rages On neemt je mee terug naar de beruchte favela waar de strijd om overleving nog steeds in volle gang is. Maar voordat je je gaat onderdompelen in deze meeslepende serie, zijn er vijf dingen die je moet weten.

Waar gaat de serie over?


City of God: The Fight Rages On is een aangrijpende serie die terugkeert naar de beruchte wijk Cidade de Deus in Rio de Janeiro, bijna twee decennia na de release van de iconische film City of God. De serie onderzoekt hoe de bewoners van de favela nog steeds worstelen met geweld, armoede en sociale ongelijkheid, en toont de blijvende impact van deze harde realiteit op hun dagelijks leven.

Waar is de serie op gebaseerd?


Deze serie bouwt voort op de wereld die werd geïntroduceerd in de film City of God uit 2002, geregisseerd door Fernando Meirelles. Hoewel de film zelf fictie was, gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de favela, richt de serie zich op de huidige situatie in Cidade de Deus en laat zien hoe weinig er is veranderd, ondanks de wereldwijde aandacht die de film bracht.

Wie komen er in de serie aan het woord?


In City of God: The Fight Rages On komen zowel de originele acteurs uit de film als de huidige bewoners van de favela aan het woord. Hun verhalen en ervaringen vormen een krachtige getuigenis van het leven in een van de meest beruchte wijken ter wereld. De serie laat de overlevingsstrijd zien die nar 20 jaar nog steeds woedt.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in sociale kwesties, stedelijke armoede en de gevolgen van geweld. Als je gefascineerd was door City of God of documentaires zoals The Interrupters, dan zal City of God: The Fight Rages On je zeker raken. Het is een diepgaande en ontroerende kijk op een wereld waar de strijd om overleving nog altijd centraal staat.



Is de serie te bingen?


De serie bestaat uit zes afleveringen van elk ongeveer 45 minuten. Dit betekent dat je in een intensieve maar boeiende sessie de volledige serie kunt bekijken. Perfect voor een weekend waarin je je wilt onderdompelen in de rauwe realiteit van Rio's favela's.

City of God: The Fight Rages On is vanaf 25 augustus te zien op HBO Max. Mis deze krachtige serie niet!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij vertrouwen in deze City of God-serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen