search
SerieTotaal tipt: Onsmaakvolle en briljante horrorserie met een twist staat nu op Netflix
Series / Specials

SerieTotaal tipt: Onsmaakvolle en briljante horrorserie met een twist staat nu op Netflix

De maker van 'Veronica Mars' geeft een eigen draai aan het detectivegenre.

De stripverfilming iZombie van Chris Roberson en Michael Allred liep vijf seizoenen en telde in totaal 71 afleveringen. Rob Thomas, die ook Veronica Mars ontwikkelde, knipoogt naar het zombiegenre. Olivia "Liv" Moore (Rose McIver) studeert geneeskunde, totdat ze door een speling van het lot gebeten wordt door een zombie en zelf transformeert.

Het verhaal kan ruwweg verdeeld worden in twee gedeeltes: in de eerste drie seizoenen zie je hoe Liv zich aanpast aan haar nieuwe leven als zombie. Het is vooral van belang om haar bewustzijn te behouden en niet in een stereotypisch wandelend lijk te veranderen. Dit doet ze door misdrijven op te lossen, aangezien ze door het eten van hersenen van moordslachtoffers clues oppikt over de dader. In de laatste twee seizoenen komen de zombies massaal uit de kast en moet Liv partij kiezen tussen de diverse fracties die ontstaan.

Begaafd


De naam Liv Moore ('leef meer') is een veelzeggende woordspeling. Liv is namelijk een zeer ambitieuze en hardwerkende student in Seattle, die een grote carrière voor de boeg heeft. Wanneer ze op een avond slachtoffer wordt van een zombieslachting, besluit ze om haar leven totaal om te gooien. Ze stopt met haar studie, verbreekt haar verloving en neemt een baantje bij het plaatselijke mortuarium. Op die manier kan ze op een discrete manier haar zucht naar mensenvlees bevredigen.

Liv merkt echter dat ze, standaard na de maaltijd, tijdelijk de eigenschappen van de dode overneemt. Daarnaast krijgt ze flitsen van zowel het leven als de dood van de overledene. De arts die in het mortuarium werkt, dokter Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli) wordt een goede vriend en vertrouweling. Hij is als wetenschapper geïnteresseerd in het vinden van een geneesmiddel voor Livs 'kwaal'. Liv leert daarnaast rechercheur Clive Babineaux (Malcolm Goodwin) kennen. Ze doet zich voor als een paranormaal begaafde, totdat Clive uiteindelijk achter de waarheid komt.

Komische talenten


In de twee laatste seizoenen stijgt het aantal geïnfecteerden explosief en moet Liv zien te schipperen tussen de diverse fracties, die stuk voor stuk hun eigen ideeën hebben over hoe de zombies als groep verder moeten. iZombie is een serie die het zombiegenre op de hak neemt en McIver bewijst haar komische talenten in het uitbeelden van de verschillende figuren wiens dood ze onderzoekt. De makers weken af van de strips in de zin dat ze meer nadruk legden op de verhoudingen tussen de personages, maar dit maakte iZombie er uiteindelijk alleen maar beter op.



Je kunt iZombie streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij iZombie eerder gezien?

  • ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen