search
Netflix-knaller '3 Body Problem' moest een belangrijke scène schrappen
Series / Specials

Netflix-knaller '3 Body Problem' moest een belangrijke scène schrappen

De drie showrunners verklappen welke scène in '3 Body Problem' het niet heeft gehaald en waarom.

David Benioff, D.B. "Dan" Weiss en Alexander Woo kunnen om meerdere redenen hun geluk niet op. De boekentrilogie 'Het Drielichamenprobleem' van de Chinese schrijver Liu Cixin werd lange tijd gezien als moeilijk te verfilmen. De boekenserie werd ervaren als zogeheten 'harde scifi' en dat is een behoorlijke kluif om te vertalen naar het scherm.

Dit is de makers niet alleen gelukt, 3 Body Problem werd een gigantisch kijkcijfersucces en kreeg een Emmy-nominatie in de categorie Beste Dramaserie. In een interview sprak het drietal over de serie en onthulde meer over het creatieve proces. Diverse scènes werden toegevoegd, maar een bepaalde scène uit de boeken is geschrapt.

Verbitterd


De wetenschapper Ye Wenjie (Zine Tseng en Rosalind Chao) werkt voor de Chinese regering na de Culturele Revolutie. Bij contact met buitenaards leven wordt de jonge vrouw gewaarschuwd om niet langer te reageren. De overige buitenaardse wezens zijn namelijk meer dan bereid om de aarde over te nemen. De ongelukkige en verbitterde Ye geeft toch antwoord, waardoor de wezens in staat zijn de locatie van de aarde precies vast te stellen.

De drie showrunners legden aan THR uit dat ze gedwongen waren om een scène met Ye Wenjie, die in de boeken veel betekenis had, uit het scenario te schrappen. Benioff: "Er is een passage waarin Ye Wenjie van de militaire basis vertrekt naar een dorpje, op zoek naar een geschikte locatie voor een nieuwe basis. De passage speelt zich in de avond af, en ze komt een oude vrouw tegen. Ze kijkt naar de sterren, grijpt haar vervolgens bij de arm en vraagt 'vertel me waarom de sterren nooit vallen. Wat houdt ze in de lucht?' Dit vonden we een mooie passage die ons meer leert over het karakter van de hoofdpersoon".

Beperkingen


Ondanks het ruime budget waren de middelen er niet naar. "We hadden gewoon niet de tijd en niet het budget. We hadden een totaal nieuwe set moeten bouwen, van een Chinees dorpje uit het verleden," aldus Benioff. Daarom besloot het drietal om deze scène helemaal niet te verfilmen, Ook zijn er scènes die wel gefilmd zijn, maar die niet werkten binnen het geheel van het verhaal, waaronder een cameo-rol van een ster uit Doctor Who. Woo: "Ik kan niet verklappen wie het was, dat is nogal vervelend voor de acteur in kwestie". Het drietal weet inmiddels al wel dat ze drie seizoenen nodig hebben om 3 Body Problem volledig te verfilmen, waarbij er momenteel aan het tweede seizoen gewerkt wordt.



3 Body Problem kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij ook zo'n fan van 3 Body Problem?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen