search
Mysterie onthuld achter 'Doctor Who'-mysterie
Series / Nieuws

Mysterie onthuld achter 'Doctor Who'-mysterie

Stephen Fry's script voor een tweedelig verhaal in Doctor Who werd om deze reden nooit gebruikt.

(Bijna) iedereen die in de filmindustrie werkt, heeft waarschijnlijk ooit gedroomd van een baan bij de langlopende franchise van Doctor Who. Zo wilde ook Stephen Fry zeer graag meewerken, maar helaas voor hem is zijn script nooit gebruikt.

Fry is een Engelse acteur, regisseur, komiek en schrijver. Hij is vooral bekend van zijn rol in Wilde, waarvoor hij een Golden Globe Award for Best Actor heeft gekregen. Daarnaast heeft hij ook meer dan tien keer de British Academy Film Awards gepresenteerd. Met andere woorden: hij is zeer bekend in de filmindustrie.

Doctor Who en Fry


Fry heeft al een keer in Doctor Who gespeeld. Hij schitterde als het hoofd van MI6 in seizoen 12. In 2005 zou hij zijn betrokkenheid bij de serie voortzetten en een tweedelig verhaal schrijven voor Doctor Who. Helaas pakte dat allemaal net wat anders uit.

In 2005 werd de nieuwe Doctor Who opgezet met Chris Eccleston als de 9e Doctor. Dit verhaal zou zich afspelen in de jaren 20. Het script dat Fry hiervoor had geschreven is echter nooit gebruikt.

Wat was de reden?


In een interview met de Sunday Times legde Fry uit wat er was gebeurd: "Het moest worden herschreven en ingekort voor het strakke budget, en op dat moment had ik gewoon geen tijd om het te herschrijven."



Fry had grote ideeën voor Doctor Who, maar de serie heeft een lange geschiedenis met strakke budgetten. Het idee was dat Fry zou terugkeren om een script te schrijven voor een later seizoen, maar dat is nooit meer gebeurd. Ondanks deze teleurstelling is Fry in contact gebleven met Doctor Who.

Disney+


Nu Doctor Who een veel groter budget heeft dankzij Disney+, is het misschien wel mogelijk voor Fry om een nieuw script te schrijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan van Doctor Who?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen