search
Deze miniserie met 82% op Rotten Tomatoes heb je waarschijnlijk niet gezien: "een visueel aantrekkelijke en goed geacteerde melodrama"
Series / Specials

Deze miniserie met 82% op Rotten Tomatoes heb je waarschijnlijk niet gezien: "een visueel aantrekkelijke en goed geacteerde melodrama"

'The Lost Flowers of Alice Hart' is een Australische dramaserie met onder andere Sigourney Weaver in de hoofdrol.

Sigourney Weaver is vooral bekend om rollen in scifi- en horrorfilms. Denk maar aan haar iconische rol in de Alien-franchise. Vorig jaar speelde ze echter ook een indrukwekkende rol in de Australische dramaserie The Lost Flowers of Alice Hart, die een groot succes was.

The Lost Flowers of Alice Hart werd gemaakt door Sarah Lambert en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Holly Ringland. Alle zeven afleveringen werden geregisseerd door Glendyn Ivin en uitgebracht door Amazon Studios van 4 augustus tot 1 september 2023.

Verhaal


Weaver speelt in de serie de rol van June Hart, de grootmoeder van het titelpersonage Alice Hart, die gespeeld wordt door Alyla Browne en Alycia Debnam-Carey. Browne vertolkt de rol van Alice als kind, terwijl Debnam-Carey haar als jongvolwassene speelt.

Alice is een meisje dat door haar vader wordt mishandeld en wees wordt na een brand. Ze wordt opgenomen door haar grootmoeder June (Weaver), die een kwekerij runt die tevens dienst doet als toevluchtsoord voor "Flowers", vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld.

Positieve recensies


The Lost Flowers of Alice Hart kreeg positieve recensies voor de regie en acteerprestaties, vooral die van Weaver. De serie ontving 12 nominaties bij de AACTA Awards en won er vier, waaronder die voor Beste Miniserie en Beste Cinematografie op televisie.



Op Rotten Tomatoes heeft The Lost Flowers of Alice Hart dan ook een mooie score van 82%. De kritische consensus op de website luidt: "Sigourney Weaver is uitstekend als een stekelige matriarch in The Lost Flowers of Alice Hart, een visueel aantrekkelijke en goed geacteerde melodrama."

Kijken?


Wil je The Lost Flowers of Alice Hart zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Lost Flowers of Alice Hart: eerder van deze serie gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen