search
Nu al een omvangrijke LEGO-set voor de nieuwe 'Star Wars'-serie: ruim 1.300 stenen en 5 minifiguren
Series / Nieuws

Nu al een omvangrijke LEGO-set voor de nieuwe 'Star Wars'-serie: ruim 1.300 stenen en 5 minifiguren

Star Wars: Skeleton Crew start pas in december 2024, maar je kunt al een LEGO-set van de serie komen.

LEGO maakt van heel wat bekende films en series LEGO-sets, uiteraard ook van de Star Wars-series die op Disney+ verschijnen. In december dit jaar start de nieuwste serie Skeleton Crew en LEGO heeft er nu al een set van beschikbaar.

Skeleton Crew wordt omschreven als een coming-of-age verhaal en is medebedacht door Jon Watts, regisseur van de laatste drie Spider-Man-films met Tom Holland.

The Onyx Cinder


De LEGO-set is gebaseerd op het schip The Onyx Cinder, een schip dat logischerwijs in de serie te zien zal zijn. Het schip heeft de afgeleefde droid SM 33 als eerste stuurman, ingesproken door acteur Nick Frost.

Enigszins merkwaardig is dat de SM 33 niet een van de minifiguren is in het pakket. Je krijgt wel de personages Jod, Wim, KB, Fern en Neel meegeleverd, inclusief de nodige attributen. Het voertuig is na het bouwen circa 11 cm hoog, 36 cm lang en 27 cm breed.

Nu verkrijgbaar


De set is al sinds begin augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van ongeveer 140 piek. Wil je de set goed bekijken? Op de website van LEGO kun je dat uiteraard doen. Er worden aankomende periode meer sets van Skeleton Crew verwacht.

Bekijk op instagram


Vanaf 3 december is de serie Skeleton Crew, bestaande uit acht afleveringen, te zien op Disney+. Er zijn rollen voor Jude Law, Ravi Cabot-Conyers, Ryan Kiera Armstrong, Kyriana Kratter, Robert Timothy Smith, Tunde Adebimpe en Kerry Condon.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat je deze LEGO/Star Wars-set gaat kopen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen