search
Disney cancelt zijn nieuwe 'Star Wars'-serie na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Disney cancelt zijn nieuwe 'Star Wars'-serie na slechts één seizoen

Lucasfilm heeft ook door dat The Acolyte niet in de smaak viel bij het publiek.

Met The Mandalorian hebben Lucasfilm en Disney+ een enorme hit. In 2026 moet er zelfs een bioscoopfilm over het personage verschijnen. Maar niet alle Star Wars-series zijn een hit op de streamingdienst.

In juni startte op Disney+ de serie The Acolyte, met een verhaal in het High Republic-tijdperk. De serie speelt zich ongeveer 100 jaar voor Star Wars: Episode I – The Phantom Menace af. Een gewaagde keuze.

Gecanceld


Via Deadline wordt duidelijk dat Lucasfilm en Disney+ geen tweede seizoen van The Acolyte laten maken. Met name de reacties van het publiek lijken de doorslag te hebben gegeven. De publieksscore op Rotten Tomatoes staat op 18 procent na meer dan een kwart miljoen stemmen.

De Star Wars-serie, ontwikkeld en geregisseerd door showrunner Lesley Headland, had nog de succesvolste première op Disney+ in 2024 met ongeveer 11,1 miljoen kijkers in de eerste vijf dagen na de release. Daarna daalden de kijkcijfers snel en de slotaflevering werd zelfs het zwakst bekeken van alle finales van Star Wars-series op Disney+.


Tomatometer


De ontvangst onder critici was een stuk beter. The Acolyte staat op een nette 78 procent op de Tomatometer. De critics consensus: "The Acolyte is een Padawan-serie met de potentie om een ​​Master te worden. De serie neemt nieuwe risico's met de Star Wars-lore en beleeft tegelijkertijd aanstekelijk plezier met de stijlkenmerken van 'a galaxy far, far away'."



The Acolyte, met rollen van Amandla Stenberg, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith en Carrie-Anne Moss, bestaat uit acht afleveringen en deze kun je uiteraard gewoon nog zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Baal jij dat The Acolyte nu niet terugkeert?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen