search
De beste NPO-series om nu te streamen: jouw ultieme kijklijst voor Nederlandse topseries
Series / Specials

De beste NPO-series om nu te streamen: jouw ultieme kijklijst voor Nederlandse topseries

Enkele boeiende series om te streamen op NPO Start/Plus, inclusief misdaaddrama en persoonlijke intriges.

Natuurlijk staan er heel veel goede films en series op streamingdiensten zoals Netflix of Prime Video, maar ook op de Nederlandse NPO Start kun je ijzersterke series vinden. In dit artikel hebben we een aantal leuke en interessante kijktips onder elkaar gezet, die allemaal gewoon te streamen zijn op NPO Start/Plus.

Boiling Point



Boiling Point kwam voor het eerst in 2023 uit en werd al snel een grote sensatie. Deze miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Barantini en James Cummings en is geregisseerd door Barantini en Mounia Akl.

In Boiling Point neemt chef-kok Carly het restaurant Point North over, nadat haar mentor een hartaanval heeft gekregen. Al snel komt ze erachter hoe moeilijk het is om een team te leiden. Zeker als zij onderling kleine ruzies hebben.



Agent



Agent heeft één seizoen op NPO Plus staan van acht afleveringen in totaal. Elke aflevering duurt ongeveer 40 minuten en houdt je op het puntje van je stoel.

In Agent werkt Joe als impresario voor zijn moeder en komt hij erachter dat het niet altijd handig is om werk en privé te mixen. Helaas is ook zijn privéleven een grote chaos. Samen met zijn ex probeert hij zijn dochter op te voeden, maar tegelijk probeert hij ook een gevaarlijke maffiabaas tevreden te houden.



A Very English Scandal



Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Presten. De serie bestaat uit één seizoen, dat uiteraard te streamen is op NPO Plus. In drie afleveringen van ongeveer een uur wordt het verhaal van politicus Jeremy Thorpe verteld.

In 1979 moet Jeremy Thorpe, de jongste leider ooit van de Britse Liberale Partij, terechtstaan. Hij wordt namelijk verdacht van samenzwering om zijn homoseksuele ex-partner te vermoorden.



Follow the money



De laatste kijktip is Follow the money, een Deense misdaaddrama. De serie bestaat uit drie seizoenen die allemaal te streamen zijn op NPO Plus. Elk seizoen heeft tien afleveringen die allemaal ongeveer een uur duren.

Follow the money gaat over het grote Deense bedrijf Energreen dat verdacht snel groeit. Dan wordt ineens het lichaam van een werknemer gevonden. Het is aan rechercheur Justesen om te onderzoeken wat er werkelijk aan de hand is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij vaak Nederlandse series?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen