search
Dit opmerkelijke detail in de jaren 80-serie 'The Cosby Show' weet bijna niemand
Series / Specials

Dit opmerkelijke detail in de jaren 80-serie 'The Cosby Show' weet bijna niemand

De iconische sitcom The Cosby Show is nog altijd een van de grootste tv-hits.

Tegenwoordig hebben niet veel mensen het over The Cosby Show. Hoofdrolspeler Bill Cosby werd in 2015 door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Toch blijft de sitcom een van de meest iconische series uit de jaren 80.

De serie volgt de familie Huxtable uit New York. De vader en arts Heathcliff "Cliff" Huxtable werd gespeeld door Cosby en zijn vrouw en advocaat Clair door Phylicia Rashad. Ze hebben in de serie vijf kinderen.

Vijfde kind


Opvallend is dat het gezin in eerste instantie bestond uit de twee ouders met vier kinderen. In de allereerste aflevering zegt Clair zelfs: "Waarom hebben we vier kinderen?" Hierop reageert Cliff met: "Omdat we er geen vijf wilden."

Later bleek er toch een vijfde kind te zijn naast hun thuiswonende kinderen Denise, Theo, Vanessa en Rudy. Het personage Sondra werd later geïntroduceerd. Het bleek dat ze al uit huis was en aan Princeton studeerde.

Succesvol


De introductie van Sondra, gespeeld door Sabrina LeBeauf, was een keuze van Cosby. Het toevoegen van Sondra was een voorbeeld van succesvol ouderschap.



Een grappig detail is dat actrice LeBeauf in het echte leven slechts 10 jaar jonger was dan haar televisiemoeder. Tijdens de casting wist de actrice, die op dat moment net afgestudeerd was aan Yale, een diepe indruk achter te laten. Whitney Houston en de latere Miss America Suzette Charles grepen naast de rol.

Cosby Show


The Cosby Show werd een groot succes en bestaat uit acht seizoenen die liepen van 1984 tot en met 1992. Daarna volgde de spin-off A Different World met vijf seizoenen.

De serie zorgde ervoor dat meer series met een voornamelijk zwarte cast gemaakt konden worden, zoals In Living Color en The Fresh Prince of Bel-Air. The Cosby Show lijkt in Nederland niet beschikbaar te zijn op streaming. Een Dvd-box biedt ongetwijfeld uitkomst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij opgegroeid met de Huxtables?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen