search
Dit wist je echt niet over 'The A-Team': de ware betekenis achter de titel van de jaren 80-serie
Series / Specials

Dit wist je echt niet over 'The A-Team': de ware betekenis achter de titel van de jaren 80-serie

De titel van de serie 'The A-Team' is niet zomaar gekozen.

Hoewel The A-Team al zo'n 40 jaar oud is, blijft de serie heel populair. Het is een van de beste series uit de jaren 80 en is nu nog steeds heel geliefd bij fans. Maar wist je dat er een betekenis zit achter de titel van de serie?

The A-Team werd gemaakt door schrijvers en producenten Stephen J. Cannell en Frank Lupo op verzoek van Brandon Tartikoff, de president van NBC Entertainment. Cannell was begin jaren tachtig ontslagen bij ABC, nadat hij er niet in was geslaagd een succesvolle serie voor het netwerk te produceren en werd daarna aangenomen door NBC. Zijn eerste project was The A-Team.

Leger


The A-Team liep van 1983 tot 1987 en gaat over vier voormalige leden van een fictieve Special Forces-eenheid van het Amerikaanse leger, die beginnen werken als huurlingen. Alle vier hebben ze gevochten tijdens de Vietnamoorlog, waar ze de opdracht hadden gekregen om de Bank van Hanoi te beroven om te helpen de oorlog te beëindigen.

Als je weet dat The A-Team draait om vier voormalige leden van het Amerikaanse leger en Vietnamveteranen, dan kan je al een vermoeden hebben wat de titel betekent. Want A-team is een echte militaire term.

Alpha Team


Militaire acties, zoals een voorwaartse aanval, worden vaak uitgevoerd door een samengesteld Alpha Team. Het A-team rukt als eerste op en wordt daarna vaak ondersteund door een Bravo Team of B-Team. De term "A-Team" werd bedacht voor de Operational Detachments Alpha (ODA) van de U.S. Special Forces tijdens de Vietnamoorlog.



Het Amerikaanse leger gebruikt deze term nog steeds voor zijn 12-koppige teams voor directe operaties. Alpha Team kan ook verwijzen naar een kleine speciale eenheid, wat waarschijnlijk de aanduiding was in de serie.

Kijken?


Wil je The A-Team zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wist jij de ware betekenis achter de titel The A-Team?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen