search
Bekende 'Prison Break'-acteur speelt in Netflix-boekverfilming van bestseller van Jo Nesbø
Series / Nieuws

Bekende 'Prison Break'-acteur speelt in Netflix-boekverfilming van bestseller van Jo Nesbø

De morsige detective uit de beroemde boekenserie krijgt eindelijk een eigen serie.

De Noorse schrijver Jo Nesbø heeft een behoorlijke reputatie als crime-schrijver. Harry Hole (uitgesproken als 'hol-leh') is een van zijn bekendste personages. Inmiddels zijn er dertien boeken over Harry verschenen.

Deadline bericht dat er een nieuw castlid toetreedt tot de bezetting. Dit is niemand minder dan Peter Stormare, die we kennen als John Abruzzi uit Prison Break. Een andere grote naam is Joel Kinnaman, die de corrupte agent Tom Waaler zal gaan spelen.

Anti-held


Het is momenteel nog niet bekend in welke rol Stormare te zien zal zijn. In de boeken is Harry een anti-held, die niet bepaald geliefd is bij zijn leidinggevenden. In 2017 werd de verlopen Harry gespeeld door Michael Fassbender in The Snowman.

In de nieuwste serie zal Tobias Santelmann de rol van Harry neerzetten. De gepassioneerde detective werkt in Oslo, waar hij een seriemoordenaar moet zien te arresteren.

Twee tegenstanders


Zijn collega Tom zou hem hierbij moeten helpen, maar Tom is dusdanig corrupt dat hij bijna een tegenstander van Harry wordt. Andere belangijke rollen worden onder andere gespeeld door Pia Tjelta, Anders Baasmo, Ellen Helinder, Simon J. Berger, Ingrid Bolsø Berdal en Kelly Gale. De regie van de serie is handen van Anna Zackrisson en Øystein Karlsen.



De serie over Harry wordt in de loop van 2026 verwacht op Netflix. Je kunt The Snowman streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij jezelf een Jo Nesbø-fan?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen