search
'Friday the 13th'-prequelserie van ondergang gered: Nieuwe kans voor 'Crystal Lake'
Series / Nieuws

'Friday the 13th'-prequelserie van ondergang gered: Nieuwe kans voor 'Crystal Lake'

De serie over de beginjaren van Jason Voorhees krijgt nu toch echt groen licht.

Na een tumultueuze ontwikkeling waarbij fans werden geënthousiasmeerd en teleurgesteld, lijkt het er nu toch op dat de Friday the 13th-prequelserie Crystal Lake het levenslicht gaat zien.

Productiebedrijf A24 en medianetwerk Peacock hebben namelijk na het ontslag van Bryan Fuller een nieuwe showrunner gevonden in Brad Caleb Kane. Laatstgenoemde is bepaald geen onbekende in de wereld van de horror.

Emotionele rollercoaster


SerieTotaal heeft in de loop der jaren de ontwikkelingen van het project nauwlettend in de gaten gehouden. Al in 2014 werd aangekondigd dat er een Friday the 13th-spin-off zou komen, waarop in 2016 de bevestiging kwam dat het project toch in de ijskast werd gezet.

Jaren later kregen fans een veelbelovende update dat het project weer tot leven kwam, maar dit optimisme bleek van korte duur. Een jaar later lieten producenten weten het project voortijdig te annuleren. Nu is Crystal Lake echter weer helemaal in ontwikkeling.

Nieuwe leiding met ervaring


Kane, de kersverse showrunner, is niet onbekend met het maken van prequels van bekende horrorfilms. Hij was recentelijk nog co-showrunner van IT: Welcome to Derry. Daarnaast heeft hij ook gewerkt aan series als Fringe, Warrior en Black Sails.



De exacte details over de Friday the 13th-prequelserie blijven vooralsnog geheim. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over Crystal Lake.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zit jij te wachten op een Friday the 13th-serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen