search
'The Sopranos' zijn terug op HBO Max: bekijk de eerste beelden uit 'Wise Guy'
Series / Trailer

'The Sopranos' zijn terug op HBO Max: bekijk de eerste beelden uit 'Wise Guy'

De tweedelige docu Wise Guy: David Chase and The Sopranos verschijnt volgende maand.

Nog altijd staat The Sopranos bovenaan de lijst met meest toonaangevende tv-series. De misdaadserie van HBO startte in 1999 en bestaat uit zes seizoenen met 86 afleveringen. Begin september verschijnt Wise Guy: David Chase and The Sopranos, uiteraard een must voor de fans.

Wise Guy: David Chase and The Sopranos is een tweedelige documentaire waarin bedenker David Chase een inkijkje geeft in het werk dat hij verrichtte voor de iconische serie.

Wise Guy


De serie debuteerde ruim 25 jaar geleden en wordt nog altijd gezien als het startschot van 'de kwaliteitsserie'. Wise Guy is gemaakt door de Oscarwinnende documentairemaker Alex Gibney (Going Clear: Scientology and the Prison of Belief) en dat betekent dat de serie net zo goed in elkaar zit als het bronmateriaal.

In de tweeluik wordt er flink ingezoomd op Chase. Er wordt gekeken naar hoe de serie werd bedacht, en welke invloed het eigen leven van Chase heeft gehad op de verhalen en personages in The Sopranos.

Diepgaand


Overigens komen er veel meer mensen voorbij, met de schrijvers, producenten en uiteraard de acteurs, zoals Lorraine Bracco, Edie Falco en Michael Imperioli. Uiteraard wordt ook het personage van wijlen James Gandolfini (1961-2013) uitvoerig besproken. Hieronder de eerste beelden middels de trailer.



Op 7 september verschijnen beide afleveringen van Wise Guy: David Chase and The Sopranos op HBO Max.

Meeslepend


Op Rotten Tomatoes is voorlopig een recensie opgenomen van een Topcritic, namelijk die van Owen Gleiberman van Variety. Hij schrijft: "Boordevol inzichten, vol onthullende interviews, anekdotes en archiefbeelden, zo smaakvol als een gebakken ziti en op zijn eigen manier net zo meeslepend als de serie zelf."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hoop jij ooit nog eens een spin-off van The Sopranos te zien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen