search
Deze spannende miniserie uit 2022 bleek niets waar te kunnen maken: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze spannende miniserie uit 2022 bleek niets waar te kunnen maken: 0% op Rotten Tomatoes

De Franse thrillerserie 'The Reunion' kon de critici niet overtuigen.

We hebben de afgelopen jaren een aantal goede Franse series gehad. Denk maar aan Lupin, La Forêt en Dix pour cent. Maar soms eindigt het ook op een flop. Dit was het geval met de thrillerserie The Reunion, getiteld La jeune fille et la nuit in het Frans.

De Franse miniserie The Reunion is een adaptatie van de roman La jeune fille et la nuit van Guillaume Musso, die door Marston Bloom voor televisie werd bewerkt. Bill Eagles regisseerde de serie met Ioan Gruffudd, Grégory Fitoussi en Vahina Giocante in de hoofdrollen.

Verhaal


De serie bestaat uit zes afleveringen, die werden uitgezonden in 2022 op de Franse televisie. The Reunion speelt zich grotendeels af aan de Franse Rivièra en vertelt een verhaal dat zich over verschillende tijdsperiodes uitstrekt, met twee hoofdverhaallijnen die zich afspelen in 1997 en 2022.

In 1997 is leerling Vinca op een nacht spoorloos verdwenen van haar school. Vijfentwintig jaar later komen de geheimen en schandalen rond de zaak opnieuw naar boven als Vinca's vrienden terugkeren voor een reünie op die school.

Grote flop


The Reunion was uiteindelijk een grote flop met een publiekswaardering van slechts 14% en 0% van de critici op Rotten Tomatoes. De belangrijkste kritiek was dat de sprongen tussen de tijdsperioden vaak onhandig aanvoelden en meer als flashbacks dan als afzonderlijke plotwendingen.



Zowel het publiek als de critici klaagden ook dat The Reunion moeilijk te volgen was en de lage productiewaarde droeg hier niet aan bij. Hoewel het een mysterieserie is, voelden talrijke plotwendingen vergezocht en ongeloofwaardig aan, waardoor het voor het publiek moeilijker werd om erin op te gaan.

Kijken?


Wil je The Reunion toch eens zien? Je kan de serie zien vanaf zaterdag 24 augustus 2024 om 23:10 uur op NPO 2 en NPO Start met wekelijks een nieuwe aflevering die getoond wordt. De volledige reeks is ook vanaf vandaag, donderdag 22 augustus, te zien bij NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Reunion gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen