search
Hoe gaat het nu met die angstaanjagende 'Lex Luthor' uit de Superman-serie 'Smallville'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met die angstaanjagende 'Lex Luthor' uit de Superman-serie 'Smallville'?

Michael Rosenbaum is vooral bekend door zijn rol als Lex Luthor in de superheldenserie 'Smallville'.

Van 2001 tot 2011 kon je in Smallville het leven volgen van een jonge Superman en zijn toekomstige aartsrivaal Lex Luthor. De rol van Lex werd in de serie gespeeld door Michael Rosenbaum, die nu nog steeds vooral bekend is door deze rol. Maar hoe gaat het nu met hem?

Rosenbaum groeide op in Indiana, waar hij ook naar school ging. Nadat hij afgestudeerd was aan de Western Kentucky University, verhuisde hij direct naar New York om een acteercarrière na te streven, wat hem ook zou lukken.

Lex Luthor


Voordat Rosenbaum bekend zou worden als Lex Luthor, speelde hij een van de hoofdrollen in de sitcom Zoe, Duncan, Jack and Jane (1999-2000) en zorgde hij voor de stemmen van verschillende personages in de animatieserie Batman Beyond (1999–2001) en was hij ook te horen als Ghoul in de animatiefilm Batman Beyond: Return of the Joker (2000).

Maar zijn grote doorbraak kwam er in 2001 toen hij de rol van Lex Luthor speelde in Smallville. Hij zou deze rol spelen in zeven seizoenen tot 2008 en hij maakte ook een speciale gastoptreden in de laatste aflevering van het tiende en laatste seizoen in 2011. Rosenbaum ontving in 2001 een Saturn Award voor zijn vertolking van Lex Luthor in Smallville.

Andere superheldenseries


Tijdens de periode dat hij te zien was in Smallville, zorgde Rosenbaum ook voor de stem van verschillende superhelden in een aantal animatieseries. Zo speelde hij Wally West (ook bekend als The Flash) in de DC Comics-animatieseries Justice League, Static Shock en Justice League Unlimited.



Daarnaast vertolkte hij een jongere versie van Wally West als Kid Flash in Teen Titans. In het derde seizoen van Justice League Unlimited, in de aflevering The Great Brain Robbery, hernam Rosenbaum zijn rol als Lex Luthor, toen Wally en Lex Luthor tijdelijk van lichaam wisselden.

Regiedebuut en podcasts


In 2014 maakte Rosenbaum zijn debuut als filmregisseur en -schrijver met de komedie Back in the Day, waarin hij ook de hoofdrol speelde als een acteur die terugkeert naar zijn geboorteplaats in Indiana voor een reünie. Dat jaar speelde hij ook de hoofdrol in de sitcom Impastor.



In 2018 lanceerde Rosenbaum zijn interviewpodcast met beroemdheden, genaamd Inside of You. Zijn eerste gast was zijn Smallville-collega Tom Welling. Vervolgens startten de twee in juli 2022 de podcast Talkville, waarin ze elke aflevering van Smallville opnieuw bekijken en bespreken.

MCU en Muziek


Rosenbaum heeft niet enkel personages uit DC gespeeld, maar hij was ook te zien in het MCU. Zo speelde hij de rol van Martinex in Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), een rol die hij hernam in Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023). Dit is voorlopig het laatste project waarin Rosenbaum te zien was.



Naast acteren, regisseren en podcasts maken is Rosenbaum ook bezig met muziek. Hij is de leadzanger van de band Sun Spin, samen met zijn vriend Rob Danson. Het eerste album van de band, Best Days, werd uitgebracht op 9 februari 2021. Op 6 januari 2023 bracht de band hun tweede album uit, getiteld Never Is What it Is.

Toekomst


Voorlopig is Rosenbaum nog niet in een film of serie verschenen dit jaar, maar hij blijft druk bezig met andere projecten. Zo heeft hij een kinderboek geschreven, getiteld The Talented Farter: A Cheeky Sound Book with Funny Farts!, dat later dit jaar uitkomt. Daarnaast werkt hij samen met zijn Smallville-collega Welling aan een Smallville-animatieserie.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Het is nog afwachten wat er zal komen van die Smallville-animatieserie, maar in afwachting kan je steeds Rosenbaum zien als Lex Luthor in Smallville, die te vinden is op Prime Video en HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Smallville is de beste Superman-serie ooit

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen