search
Fans eisen de directe terugkeer van deze tragische scifi-flop van Disney+
Series / Specials

Fans eisen de directe terugkeer van deze tragische scifi-flop van Disney+

Ondanks de gigantische commerciële flop lijken er genoeg liefhebbers te zijn.

'Fan' is een afkorting van 'fanatic' en dat kan zowel positief als negatief zijn. Dit wordt met name duidelijk wanneer het grote franchises betreft, waardoor het er verhit aan toe kan gaan op social media. De laatste aankondiging over het definitieve einde van een serie illustreert dit nogmaals. Op platform X is een verhitte campagne van start gegaan om het verhaal terug te brengen.

The Acolyte van showrunner en regisseur Leslye Headland was een dramatische mislukking. SerieTotaal was allesbehalve gecharmeerd en dit was met name om de erbarmelijk slechte uitvoering. Daarnaast waren zowel Headland zelf als de hoofdrolspelers nogal klungelig in hun interviews en gooiden hierdoor olie op het vuur. Toch lijkt The Acolyte een groep liefhebbers bereikt te hebben, die onder de hashtag #SaveTheAcolyte virtueel de strijd aangaan.

Niets te verwijten


Het idee was beslist boeiend te noemen en Headland valt in dat opzicht niets te verwijten. De periode van de High Republic toont een andere kant van de Jedi, een groep die zich nogal bemoeizuchtig opstelt. Zo reist een groep Jedi-ridders naar een planeet die officieel niet eens onder de High Republic valt en zwaait daar met de wettelijke regels over andermans kinderen. Daarnaast wordt een andere kant van de Force getoond, door een commune die haar eigen kijk heeft op spirituele krachten.

Spijtig genoeg vormden de plotgaten, de houterige dialogen en tegenvallende visuele effecten bij elkaar een ander soort kracht. The Acolyte werd hiermee een misser van jewelste, die de geïnvesteerde $ 180 miljoen niet waard bleek. De fans zien dit echter anders en eisen een vervolg. Per slot van rekening eindigde het eerste seizoen met de nodige losse eindjes en die moeten aan elkaar geknoopt worden.

Durf


Zo vindt Darth Thunder dat Headland vooral wordt afgerekend op het feit dat ze eens iets anders wilde proberen. "Ik bewonder haar omdat ze de moed en de durf had om een ander verhaal te willen vertellen".



Nathan voegt hier aan toe dat hij bijna niet kan geloven dat we "dit niveau van lichtzwaardgevechten gedag moeten zeggen".



Danibug727s reactie is kort maar krachtig: "Meer!".



De verguisde serie heeft duidelijk genoeg positiefs losgemaakt bij sommige kijkers om het nog niet op te geven.



Waar te zien?


Je kunt Star Wars: The Acolyte streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij meer van The Acolyte willen zien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen