search
Dit is hoeveel Andrew Lincoln per aflevering verdiende in 'The Walking Dead': Ongelooflijk bedrag
Series / Nieuws

Dit is hoeveel Andrew Lincoln per aflevering verdiende in 'The Walking Dead': Ongelooflijk bedrag

Dit is wat Andrew Lincoln en Norman Reedus verdienen aan The Walking Dead.

Veel filmliefhebbers hebben als kind weleens gedroomd om de bekendste acteur ter wereld te worden. Natuurlijk is alle glitter en glamour van Hollywood heel aantrekkelijk, maar stiekem (of juist heel openlijk) ging het je ook om het geld. Hoeveel verdienen acteurs eigenlijk per aflevering?

The Walking Dead is een zeer succesvolle franchise en was op een gegeven moment de grootste en populairste serie van de hele wereld. De serie heeft dan ook talloze spin-offs, sequels en prequels gekregen.

Salaris van Lincoln


Het hoofdpersonage en het gezicht van The Walking Dead was jarenlang Andrew Lincoln. Mede door zijn acteertalent is de serie zo groot geworden als deze nu is. Maar hoeveel verdiende hij eigenlijk per aflevering?

In seizoen 1 was zijn salaris veel lager dan in latere seizoenen. Toen kreeg hij namelijk 'maar' $ 10.000 per aflevering. Dit is omgerekend iets minder dan €9000. Toen de populariteit van de serie steeg, steeg ook het salaris van Lincoln.

Lincoln vs. Reedus


In latere seizoenen kreeg de acteur $650.000 per aflevering, maar dat is niets in vergelijking met wat de nieuwe hoofdrolspeler, Norman Reedus, krijgt.



Reedus kreeg in het laatste seizoen van The Walking Dead namelijk maar liefst $1 miljoen per aflevering. Voor de nieuwe spin-off, The Walking Dead: Daryl Dixon, krijgt Reedus naar verwachting niet meer dan dat.

Netflix


Alle 11 seizoen van The Walking Dead zijn te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is Andrew Lincoln de beste acteur in The Walking Dead?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen