search
Op dit aspect schiet 'House of the Dragon' tekort en wist 'Game of Thrones' wel te schitteren
Series / Nieuws

Op dit aspect schiet 'House of the Dragon' tekort en wist 'Game of Thrones' wel te schitteren

House of the Drgaon is een goede prequel, maar mist de magie van Game of Thrones.

Hoewel Game of Thrones een fantastische serie was, moeten fans wel toegeven dat de kwaliteit jammer genoeg achteruit ging met de laatste seizoenen. In vergelijking is House of the Dragon dan ook beter dan de originele serie. Toch doet de prequel iets wat in Game of Thrones vele malen beter was.

Er zijn veel dingen te zeggen over de speciale effecten en bepaalde (controversiële) creatieve keuzes. Er is echter één ding dat Game of Thrones een geweldige serie maakt en dat zijn de personages.

De personages van Game of Thrones


De serie introduceerde heel veel verschillende personages, maar zorgde ervoor dat ieder van hen duidelijke doelen en logische redenen voor hun acties had. Sommige personages waren vreselijk en zeer egoïstisch, maar toch kregen zij genoeg aandacht en ontwikkeling.

Dit is echter het punt waarop House of the Dragon tekortschiet. De personages in de prequel hebben simpelweg geen goede doelen die hen ertoe zetten bepaalde dingen te doen.

Een slechte serie?


Dit betekent zeker niet dat House of the Dragon een slechte serie is. De interessante personages en het spannende verhaal zorgen ervoor dat je aan je scherm gekluisterd blijft, maar toch had het beter kunnen zijn.



House of the Dragon is in zijn kern namelijk niet veel meer dan twee groepen die op macht uit zijn en de Iron Throne willen veroveren. De personages hebben weinig tot geen echte persoonlijke doelen en dat maakt het verhaal jammer genoeg minder interessant.

HBO Max


Ondanks dit kritiekpunt is House of the Dragon een geweldige serie. Stream seizoen 1 en 2 op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zal House of the Dragon ooit beter worden dan ame of Thrones?

  • Ik denk het wel

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Waarschijnlijk niet

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen