search
Het scifi-succes 'Dark Matter' van Apple TV+: Dit kun je verwachten in het tweede seizoen
Series / Specials

Het scifi-succes 'Dark Matter' van Apple TV+: Dit kun je verwachten in het tweede seizoen

Blake Crouch plaatste een geweldig bericht op zijn officiële X-account.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Apple TV+ blijft zo te zien toegewijd aan het brengen van topkwaliteit scifi. Een recente hit is Dark Matter, een spannende scifi-thriller die gebaseerd is op het boek van Blake Crouch. De schrijver bewerkte zijn boek voor de serie, die uitstekend scoorde bij zowel de critici als het publiek. Crouch heeft nu een geweldig mededeling.

Dark Matter krijgt namelijk een tweede seizoen! Weliswaar is het hele boek verfilmd, maar Crouch heeft duidelijk genoeg ideeën voor een vervolg. Sterker nog, in een interview met Variety lieten Crouch en zijn co-schrijver Jacquelyn Ben-Zekry al een belangrijke hint vallen over het vervolg.

Fascinerende speculaties


Het verhaal biedt fascinerende speculaties over parallelle universa, wat betekent dat iedereen meerdere dubbelgangers heeft rondlopen in andere werelden. Jason Dessen (Joel Edgerton) is een natuurkundige die te maken krijgt met The Box. Door hier in te stappen kun je naar andere realiteiten reizen, waar je andere versies van jezelf tegenkomt. Jason heeft echter pech, omdat Jason2, een van zijn dubbelgangers, er op uit is om hem een loer te draaien. Hij wil maar wat graag Jasons leven overnemen en dat is inclusief zijn vrouw Daniela (Jennifer Connelly). Aan het einde van het debuutseizoen zagen we Jason en zijn gezin The Box instappen en de deur openen naar een andere wereld.

De vraag waar de Dessens terechtkomen is echter lang niet de enige. Ryan (Jimmi Simpson) en Amanda2 (Alice Braga) zijn twee andere personages die ook in een onbekende wereld terechtgekomen zijn. In een gesprek met Variety hintten Crouch en Ben-Zekry op de wereld waarin de verhaallijn van deze twee mensen zich voortzet. Ben-Zekry: "Iedere wereld heeft een bijnaam, en Wereld 26 wordt ook wel Utopia Wereld genoemd. Maar een ideale wereld bestaat natuurlijk niet". Amanda2 blijft vrijwillig in Wereld 26, terwijl Ryan daar gestrand is zonder te weten hoe hij terug moet keren. "Die wereld is ontzettend belangrijk, aangezien Ryan en Amanda2 zich daar bevinden," aldus Ben-Zekry. In het nieuwe seizoen is de kans dus groot dat we terugkeren naar Wereld 26.

Aanzienlijk groter


Ten slotte is het natuurlijk zo dat je met een grote groep dubbelgangers een grote kans hebt om meerdere nieuwe verhaallijnen op te zetten. Aan het einde van het debuutseizoen werd er sterk gehint op een grotere rol voor Dawn (Aina Brei-Yon), Leighton (Dayo Okeniyi) en Blaire (Amanda Brugel). Hoewel het vehaal van de Dessens dus voortgezet wordt, krijgen we daarnaast waarschijnlijk ook met nieuwe ontwikkelingen te maken. De ondersteunende rollen zouden wat dat betreft wel eens aanzienlijk groter kunnen worden.



Dark Matter is te bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is Dark Matter alle lovende woorden waard?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen