search
Eindelijk zit er weer schot in het geplaagde 'Blade Runner 2099'
Series / Nieuws

Eindelijk zit er weer schot in het geplaagde 'Blade Runner 2099'

Na twee klassieke films komt er nu een hopelijk net zo goede serie van Prime Video.

De opnames van de serie Blade Runner 2099, het vervolg op de films Blade Runner en Blade Runner 2049 zijn momenteel volop in gang. Toch hebben we er al een tijdje niks meer over vernomen.

In de serie zien we Oscarwinnaar Michelle Yeoh als een Replicant die aan het einde van haar levenscyclus komt. Ze wordt omringd door acteurs als Dimitry Abold, Katelyn Rose Downey, Lewis Gribben, Daniel Rigby en Hunter Schaeffer.

Geplaagde franchise


Het project is al enkele jaren in ontwikkeling, maar een tijd terug werden de opnames stilgelegd door de stakingen in Hollywood. Nu zit er dus eindelijk weer schot in de zaak.

De franchise is gebaseerd op het boek Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick en heeft een geplaagde geschiedenis. Zowel de eerste als de tweede films bleken door de jaren heen klassiekers in hun genre, maar brachten beide niet genoeg geld in het laatje in de bios.

Er staat iets moois te wachten


De makers van de serie hopen dat er ditmaal meer succes zal zijn in de vorm van een tv-project. En volgens uitvoerend producent Michael Green ziet het er goed uit.



Tijdens een interview met The Direct zei hij er het volgende over: "Showrunner Silka Luisa heeft een geweldige serie bedacht. Ik heb beelden gezien en die zien er fenomenaal uit. Ik heb het script gelezen en kan niet wachten om te zien hoe ze de wereld van Blade Runner heeft uitgebreid. Het is een indrukwekkend, intelligent en emotioneel verhaal."

Nog even wachten


Andere producenten naast green zijn Andrew Kosove, Broderick Johnson, Ben Roberts, David W. Zucker, Clayton Krueger, Tom Spezialy, Richard Sharkey, Cynthia Yorkin, Frank Giustra en Isa Dick Hackett.

Jonathan van Tulleken (Shogun) regisseert de eerste twee afleveringen. Naar verwachting zal de serie eind 2025 of begin 2026 te streamen zijn via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke is beter: Blade Runner of Blade Runner 2049?

  • Blade Runner

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Blade Runner 2049

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen